Filtr do 160 l
Moderator: ModTeam
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Krzysiek
Filtr do 160 l
Jak byście mi polecili filtr do 160 litrów? Tani a dobry.
marthinez:
Poprawiłem nazwę tematu. Piszę się filtr. Filter to mamy w muzyce. ;)
marthinez:
Poprawiłem nazwę tematu. Piszę się filtr. Filter to mamy w muzyce. ;)
Ostatnio zmieniony 2010-02-23, 22:42 przez DjEnzo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 216
- Imię: Przemek
- Kontakt:
Re: Filtr do 160 l
Filter w muzyce? To też jest błąd, chyba, że nie chodzi o filtr dźwięku?
Polecam taki: http://allegro.pl/item918108864_hagen_f ... szawa.html
Co prawda tam jest napisane do 150L. ale on ma dużo miejsca w środku, spokojnie można dołożyć 1 litr ceramiki.
Chyba, że chodzi Ci o całkiem niska półkę? Wtedy co tanie to drogie
Polecam taki: http://allegro.pl/item918108864_hagen_f ... szawa.html
Co prawda tam jest napisane do 150L. ale on ma dużo miejsca w środku, spokojnie można dołożyć 1 litr ceramiki.
Chyba, że chodzi Ci o całkiem niska półkę? Wtedy co tanie to drogie

Chcesz mieć NO3=5 w akwa? Denitryfikator - instrukcja skutecznej regulacji i budowy
"Wymarzone jezioro Darwina - dramat w Jeziorze Wiktorii" <- Pomóż utrzymać przy życiu gatunek ryb: haplochromis a przynajmniej przeczytaj: TEN TEMAT
"Wymarzone jezioro Darwina - dramat w Jeziorze Wiktorii" <- Pomóż utrzymać przy życiu gatunek ryb: haplochromis a przynajmniej przeczytaj: TEN TEMAT
- matrix82
- Moderator
- Pojemność akwarium: 96
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
Może zacznijmy od tego czy chcesz wewnętrzny , czy zewnętrzny? Do takiego zbiornika juz bym wolał dolozyc i dac zewnętrzny.
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: dawid
- Kontakt:
Jaki budżet? Tylko nie wyskakuj mi tutaj z 50zł.
I Still Haven't Found What I'm Looking For
- Piotrek 1992
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: PETA
-
- Forumowicz
- Kontakt:
Piotrek 1992, Tetra? One przeciekają i je sprzedawcy wycofują ze sklepów.
Ostatnio zmieniony 2010-03-01, 04:21 przez [Przemo], łącznie zmieniany 1 raz.
Chcesz mieć NO3=5 w akwa? Denitryfikator - instrukcja skutecznej regulacji i budowy
- matrix82
- Moderator
- Pojemność akwarium: 96
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
Polecam tetrę ,niezawodna!!! Troche moze droga ,ale warta tej ceny.
Aquael UNIMAX 250 tez podobno jest bardzo dobrej jakosci ,tak jak inne produkty aquaela.
Aquael UNIMAX 250 tez podobno jest bardzo dobrej jakosci ,tak jak inne produkty aquaela.
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Zbyszek
noo poleciałeś, pozwole sobie niezgodzić z tą oceny, mam grzałkę z aquacela i chyba się przepaliła bo na szkle grzałki pojawiły się brązowe wtopienia, jakby się stopiła . Jest to 75W na 160L. Natomiast co do tetry mam ex700 zew. i bardzo sobie chwale ten kubełek, polecam też aqua szut turbo 550, mi się sprawuje pięknie w 160l .matrix82 pisze:bardzo dobrej jakosci ,tak jak inne produkty aquaela.
Powiem że się nie opłaca kupować najtanńszego gówna bo ci może paść po jakimś czasie, najdroższego też nie bo szkoda kasy, chyba że masz tyle.
Z dośw. wiem że najtańszy sprzęt jest słaby (mało wydajny, i ogóle słaby), albo się popsć może po roku po dwóch latach, średni idzie super, nie zepsuło się nic nigdy z tej półki. na najdroższy niedługo przyjdzie pora,
glon z ambicjami na lotosa
[obrazek został usunięty przez administratora]
[obrazek został usunięty przez administratora]
-
- Forumowicz
- Kontakt:
Zanim ktoś kupi filtr tetry niech sie przekona, że Tetra przeciaka <-link
A Ci co ją już maja niech się lepiej zaopatrzą w awaryjny czujnik wilgoci
Chyba, że warto ryzykować remont podłogi i remont u sąsiadów 
A Ci co ją już maja niech się lepiej zaopatrzą w awaryjny czujnik wilgoci

- Piotrek 1992
- Forumowicz
No zobacz mój filtr mam już parę lat i nic nie przecieka
Paru moich znajomych tez posiada tetre i też żadnemu jeszcze nic nie przeciekało nigdy
Coś sie mi o uszy obiło że nie którym posiadaczom tetry ich filtry przeciekają (coś w necie czytałem) . Ale mój jakoś nigdy mnie nie zawiódł i jestem z niego b.zadowolony 

-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Konrad
osobiście nie polecam filtrów firmy hanza.myje go codziennie,a powietrze prawie w ogóle nie leci.poza tym filtry tej firmy mało filtują(ja mam tylko 300l/h).poza tym myśle,że tetra lepiej produkuje chemię niż filtry.
ulubione rybki-zawsze kiryski(spiżowe,lamparcie,pstre i panda)
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: dawid
- Kontakt:
Skoro nie Tetra Panowie to już lepiej tylko albo samoróbka(nikogo później karcić nie będziecie tylko samych siebie) bądź Eheim z serii Classic.
I Still Haven't Found What I'm Looking For
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
A Ty jaki filtr posiadasz?[Przemo] pisze:Zanim ktoś kupi filtr tetry niech sie przekona, że Tetra przeciaka <-link
A Ci co ją już maja niech się lepiej zaopatrzą w awaryjny czujnik wilgociChyba, że warto ryzykować remont podłogi i remont u sąsiadów
Ile Tetr u Ciebie przeciekało?
Analogicznie do Twojego przykładu:
http://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&q ... a97d9079b7
http://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&q ... a97d9079b7
Prawdę mówiąc co bym nie wpisał przed słowem "przecieka" to i tak coś zawsze znajdę.
Po raz kolejny sprawdza się powiedzenie, ze nie ma rzeczy doskonałych.
- Piotrek 1992
- Forumowicz
zgadzam się z #marthinez 

-
- Forumowicz
- Kontakt:
marthinez, może fluval też przecieka, o tetrze wiem od dwóch sprzedawców w sklepach, powiedzieli że przestali brać tetrę z hurtowni bo klienci im wracali, że przecieka a kilku było wkurzonych na maksa bo pozamakały szafki. Podobnie czytałem w sieci, że sprzedawcy boją się tetry.
Nie wiem jak inni, ale ja bym nie chciał nawet za darmo filtra, który kilku osobom przeciekał. Nie miałbym zamiaru ryzykować zniszczenia podłogi i zalania sąsiadów, straty mogą iść w tysiące złotych.
Ja mam Elite 60, jak na razie nie widziałem żadnej opinii, że przecieka, no ale być może gdzieś taka jest lub będzie, wtedy się zmartwię.

Nie wiem jak inni, ale ja bym nie chciał nawet za darmo filtra, który kilku osobom przeciekał. Nie miałbym zamiaru ryzykować zniszczenia podłogi i zalania sąsiadów, straty mogą iść w tysiące złotych.
Ja mam Elite 60, jak na razie nie widziałem żadnej opinii, że przecieka, no ale być może gdzieś taka jest lub będzie, wtedy się zmartwię.
Google zawsze coś znajdzie, tylko chodzi o to, czy w treściach tych stron słowo przecieka dotyczy modelu jaki wpisałeś. Przy tetrze i fluvalu akurat tak jestPrawdę mówiąc co bym nie wpisał przed słowem "przecieka" to i tak coś zawsze znajdę.
Po raz kolejny sprawdza się powiedzenie, ze nie ma rzeczy doskonałych.