Zestaw
Moderator: ModTeam
-
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 50
- Imię: Gosia
- Kontakt:
Re: Zestaw
molinezje nie są trudne w hodowli są wytrzymałe jednak potrzebują minimum 100l, moim zdaniem kupno zestawu wstępnie się opłaca jednak z czasem i tak będziesz musiał wszystkie części wymienić... każdy na tym forum powie ci że im większe tym lepsze (większe łatwiej się stabilizuje i sprawia mniej problemów), poczytaj na forum jest parę tematów w typie jakie powinno być akwa,
- Lermi
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 450
- Imię: Kinga
- Kontakt:
Polecam 100l, bo jest to ekstra rozwiązanie na początek. Akurat takie, żeby łatwiej było uzyskać stabilizację zbiornika, dobrac obsadę, zaaranżować. Wbrew pozorom różnica w cenie nie musi być znacząca. Zależy to też od ilości czasu jaki chcesz poświęcic na poszukiwania. Co do zestawu, to mimo wszystko polecam indywidualne komletowanie.
Nie tylko chłopaki lubią robaki
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Magdalena
Zakładanie akwarium a przeprowadzka
Dzięki za rady! Chociaż jednak chyba się jeszcze wstrzymam, bo za jakiś rok szykuje mi się przeprowadzka z miasta na wieś i jak tak sobie więcej poczytałam, to może być ciężkie doświadczenie dla rybek. No i weź przewieź 100l akwarium. Chyba sobie poświęcę ten czas na lepsze przygotowanie. Zresztą chyba akwarium takie duże długo dojrzewa, to mogę sobie je zacząć przygotowywać na nowym miejscu trochę wcześniej...
Dobrze wykombinowałam? :/
Dobrze wykombinowałam? :/
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Tak i nie. Przeprowadzka akwarium oczywiście wymaga pewnej logistyki, jednak nie jest to aż tak wielki kłopot. Pomyśl też o tym, że "startując" teraz na pewno popełnisz pewne błędy - których po przeprowadzce z pewnością unikniesz - czyli ten rok może być dobrą rozgrzewka i lekcją na przyszłość. Ale masz również racje - nie ma co się spieszyć, zdobycie wiedzy procentuje
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Magdalena
Czyli chyba jednak poczekam trochę... :] Dzięki!