Co do KCl to można troszkę zmniejszyć ale nie prawie o połowę - tak do 7ml dziennie
Moderator: ModTeam
Ale didek jak przyjechał od Ciebie to rósł i wybarwiał się pieknie, po obcince i zasadzeniu rósł jeszcze chwilkę i teraz stanąłŁoren pisze: A didek...coż czasami trzeba pogodzić sie z faktem że niektórych roślin nie uda nam się utrzymać - nie spasuje im i tyle
z tego co ja wiem, to tak, rośliny nie lubią ciągłego poruszania. Do tego muszą się ukorzenić w nowym miejscu, przyzwyczaić się do niego itp.A czy przesadzanie roślin, ale w samym akwarium z miejsca na miejsce szkodzi im, spowalnia wzrost ?
Jak nie założysz to się nie przekonaszOTTO pisze:Zakupiłem też świetlówkę Osram Fluora, jednak na razie jej nie zakładam, tak szczerze to obawiam się po jej wymianie ataku -rozrostu glonów tych na mchu w postaci waty.
Coraz bardziej się do tego przekonuję, zwłaszcza że minęły ponad 2 miesiące i nadal nie przyrosły do korzenia, więc myślę zakupić siatkę-gumkę czy jak to się nazywa do montażu mchu na korzeń, wtedy zakupię gdzieś bezglonowy mech i przeprowadzę zabiegŁoren pisze:najwyżej mchów się pozbędziesz