pyszczaki do 100 litrow
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: pawel
pyszczaki do 100 litrow
Witam. Poszukuje porady odnośnie obsady zbiornika 100 litrów. W akwarium maja znajdować się pyszczaki. Oczywiście mam świadomość ze zbiornik jest mały, dlatego poszukuje pyszczakow małych i stosunkowo malo agresywnych. Co mi polecacie? Jakie ryby i jaka ilość? W sklepach mówiono mi o saulosi i yellow. Jakie jest Wasze zdanie? Pozdrawiam, Pawel
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: pyszczaki do 100 litrow
moim zdaniem 100l to zdecydowanie za mało dla jakichkolwiek pyszczaków. Niby s. i y. da się trzymać w takim litrażu, ale trzeba zrobić konkretny wystrój - oraz mowa jest o 5-6 rybach...
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: pawel
W tej sytuacji jaki wystrój proponujesz oraz jak dobrać ryby? Masz na myśli klasyczny wystrój dla Malawi czyli skały i kryjówki czy cos innego? Czy połączenie 1+2 saulosi oraz 1+2 yellow jest ok?maol pisze:moim zdaniem 100l to zdecydowanie za mało dla jakichkolwiek pyszczaków. Niby s. i y. da się trzymać w takim litrażu, ale trzeba zrobić konkretny wystrój - oraz mowa jest o 5-6 rybach...
Pozdrawiam
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Kiedyś chciałem też zrobić Malawi w swojej 112-stce ale stwierdziłem, że nie warto. Zbiornik 80cm to na prawdę mało dla tych ryb. Proponował bym obsadę 1+3 max - dla mnie. Tylko takie akwarium jest według mnie nudne 4 rybki na krzyż...
''W akwarystyce pośpiech wskazany jest jedynie przy wycieraniu wody z podłogi''