Moje skromne 54l
Moderator: ModTeam
- xkameliax
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Marika
- Kontakt:
Re: Moje skromne 54l
W takim razie zostane przy świetlówkach dziękuje
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Dawno już tego nie było, a więc...
mod_ostrzeżenie
mod_ostrzeżenie
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back
- xkameliax
- Stały bywalec
- Kontakt:
maol, Dziękuje za troskę Oczywiście ja tego nie zrobię, bo nie mam bladego pojęcia jak to powinno wyglądać Ale pan z hurtowni elektrycznej powiedział, że zrobi bez problemu, poza tym mój tato zna się na elektryce i dla niego takie coś to pestka ;)
Ja jedynie sama chce zrobić odbłyśniki
Ja jedynie sama chce zrobić odbłyśniki
- maol
- Moderator
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Ależ proszę bardzo - to tylko takie ogólne ostrzeżenie, które na forum w tematach elektrycznych zwykle się pojawia - lub chociaż powinno
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back
- xkameliax
- Stały bywalec
- Kontakt:
W końcu zrobiłam restart ;) walczyłam 6h ciekawe jak to się wszystko rozwinie (oczywiście tyle czekałam za żarówkami energooszczędnymi 6500K że jak doszły to musiałam odesłać z powrotem nie świeciły i znowu czekam.. Awaryjnie mam 5led ale długo tak roślinki nie pociągną. Kule nawozowe kupić muszę, bo jakos o nich zapomnialam, no i jak światełko przyjdzie (albo sama po nie pojadę) to ruszę z bimbrownią. Akwarium restartowało na 60% wody starej reszta dolewana z odstalej.
Jak woda się wyklaruje to wstawię jakieś zdjęcia poglądowe
A i jeszcze musze dokupić nurzańca i dużego heńka ;)
Jak woda się wyklaruje to wstawię jakieś zdjęcia poglądowe
A i jeszcze musze dokupić nurzańca i dużego heńka ;)
- StroWn0
- Stały bywalec
- Imię: Jacek
Ładnie Po co te gupikusy tam ?
- xkameliax
- Stały bywalec
- Kontakt:
Są u mnie a pózniej będą w 30l z jednym bojownikiem
- Timur
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Krzysztof
na filmiku chyba poznaję roślinki Jak się przyjęły? Jarus pisał, że nie wszystkie
Pozdrawiam Krzysiek
- xkameliax
- Stały bywalec
- Kontakt:
W sumie przyjęło się prawie wszystko nie jestem jednak pewna co do nadwódki szerokolistnej bo niektóre liscie potraciła z młodych pędów, Ogólnie to rośnie wszystko Odpukać ;) Tylko martwi mnie ludwigia bo traci liście od dołu Ale mam nadzieję, że przestanie..
Nadal czekam za światłem, w tygodniu ma być, Obecnie świece 5W led. Glonów nie ma (odpukać). A no i mech ruszył wątrobowiec też sie trzyma Zobaczymy jak to się rozwinie, po sprzataniu jak bede miała chwile czasu wrzucę filmik
Nadal czekam za światłem, w tygodniu ma być, Obecnie świece 5W led. Glonów nie ma (odpukać). A no i mech ruszył wątrobowiec też sie trzyma Zobaczymy jak to się rozwinie, po sprzataniu jak bede miała chwile czasu wrzucę filmik
- Timur
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Krzysztof
Ludwigia traci liście od dołu z braku światła. A Nadwódka też na początku kulała, a teraz wyrzucam po 6kg co 2 tyg ;) Właśnie zredukowałem ją do minimum, bo całe światło zabrała. Trzeba ją mocno przycinać, to chwast jest ;)
Pozdrawiam Krzysiek
- xkameliax
- Stały bywalec
- Kontakt:
No ja na dniach będę miała światlo to mam nadzieje że ludwigia dojdzie do siebie No i mam nadzieje że nadwódka ruszy ona z tyłu będzie więc dobrze jak sie rozrośnie ;) A wstępnie powiedz może być? Po prawej tak mi jeden pęd urósł że aż sie po tafli wody płoży ;)
- xkameliax
- Stały bywalec
- Kontakt:
Mam 38W w akwa... to chyba za dużo co? Poza tym mam zwykłego Philipsa i strasznie się grzeją, to normalne? Jak będzie od dołu szpara to wystarczy aby sie chłodziły?
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 300
- Imię: Robert
Zazdroszczę Ci takiego stosunku watów do pojemności ja mam tylko 36W i chciałbym mieć takie proporcje jak Twoje no ale brak kasy
IMO to nie jest przesada, ja na swoje akwa policzyłem że potrzebuję jakieś min. 80W
Ładne bojki
IMO to nie jest przesada, ja na swoje akwa policzyłem że potrzebuję jakieś min. 80W
Ładne bojki
- xkameliax
- Stały bywalec
- Kontakt:
Bojki (dwa mniejsze) mojego chowu ;) ten jasny z czerwonymi płetwami i ten mniejszy czerwony.
A co do grzania się to nic sie nie stanie z tymi żarówkami energooszczędnymi jak będą sie tak grzać? Zaznaczam, że ciepło ma gdzie uchodzić ale pokrywa mojej roboty i jest plastikowa, odblyśniki też są
A co do grzania się to nic sie nie stanie z tymi żarówkami energooszczędnymi jak będą sie tak grzać? Zaznaczam, że ciepło ma gdzie uchodzić ale pokrywa mojej roboty i jest plastikowa, odblyśniki też są