help
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: trre
- Nazwisko: erwrewrew
help
Mam pytanko czy taka obsada na 60l pasuje;
BOJOWNIK:1 SAMIEC 3 SAMICE
NEON INESSA:2O
KREWETKI RED CHERRY:10
BOJOWNIK:1 SAMIEC 3 SAMICE
NEON INESSA:2O
KREWETKI RED CHERRY:10
-
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 50
- Imię: Gosia
- Kontakt:
Re: help
jeśli to prawdziwe 60 l i masz duże zarośnięcie zbiornika to powinno dać radę chociaż ja bym dała z 15 neonek, co do redek przygotuj się na to że nie będzie ich praktycznie widać
-
- Nowicjusz
jeszcze takie pytanko do tej obsady lepiej kiryski czy krewetki ?
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Mateusz
Przez wielkość zbiornika - krewetki, żebyś nie przerybił.
Tylko przygotuj się na to, że jak masz mocno zarośnięte akwa, to nie będzie ich zbyt wiele widać.
A jak masz za mało zarośnięte, to przygotuj się na to, że będą znikać - bojownik to drapieżna rybka
Co do Neonów, masz ich za dużo, ogranicz tą liczbę do 14-15 sztuk.
Na Twoim miejscu, nie wpuszczał bym nic więcej - no chyba, że zauważysz brak krewetek, to wtedy dokup z 10 RC jeszcze, tylko pamiętaj, że jak zaczną się mnożyć, to możesz się obudzić pewnego pięknego poranka i zobaczyć całe dno w krewetkach - ja tak miałem ale w zbiorniku 200 litrów - miałem dosłownie całe dno czerwone od krewetek
Tylko przygotuj się na to, że jak masz mocno zarośnięte akwa, to nie będzie ich zbyt wiele widać.
A jak masz za mało zarośnięte, to przygotuj się na to, że będą znikać - bojownik to drapieżna rybka
Co do Neonów, masz ich za dużo, ogranicz tą liczbę do 14-15 sztuk.
Na Twoim miejscu, nie wpuszczał bym nic więcej - no chyba, że zauważysz brak krewetek, to wtedy dokup z 10 RC jeszcze, tylko pamiętaj, że jak zaczną się mnożyć, to możesz się obudzić pewnego pięknego poranka i zobaczyć całe dno w krewetkach - ja tak miałem ale w zbiorniku 200 litrów - miałem dosłownie całe dno czerwone od krewetek
Akwa towarzyskie 200L i 250L
Krewetkaria 4x50L
W planach akwa 450L
Krewetkaria 4x50L
W planach akwa 450L
-
- Nowicjusz
Dzięki pomogliscie mi
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Mateusz
A to do Ciebie się przyczepili na innym forum ?
barttsw z tamtego forum się nie przejmuj, koleś myśli, że wszystkie rozumy zjadł a idzie go zgasić na podstawowych zagadnieniach
barttsw z tamtego forum się nie przejmuj, koleś myśli, że wszystkie rozumy zjadł a idzie go zgasić na podstawowych zagadnieniach
Akwa towarzyskie 200L i 250L
Krewetkaria 4x50L
W planach akwa 450L
Krewetkaria 4x50L
W planach akwa 450L
-
- Nowicjusz
No dopiero zaczynam i chcę poszerzać swoją wiedzę a oni na mnie naskoczyli i mi uwagę zwracali jeszcze..
A ja jednak mimo wszystko uważam,ze warto zaryzykować z krewetkami do takiej obsady. Jak bardzo zarośnięte jest akwarium? Może łatwiej będzie też doradzić jeżeli wstawisz zdjęcie całości na forum. Druga sprawa to jaki filtr posiadasz i generalnie osprzęt?