Nowy Sącz
Moderator: ModTeam
Re: Nowy Sącz
Sklepy w Nowym Sączu, te któr bym polecał: ul Długosza i jeden obok centrum chandlowego Europa - po prawej stronie.
Napewno trafisz... ;-)
Napewno trafisz... ;-)
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Kontakt:
ja też polecam na ul.Lwowskiej duży wybór ryb ale niestety ceny dość wyższe od innych. Polecam też na "słoneczku" (jeśli wiesz gdzie to jest) obok europy

- Piwosz
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 216
- Imię: Konrad
- Kontakt:
No byłem we wszystkich sklepach w Nowym Sączu i powiem wam ze nigdzie nie znalazłem czegoś interesującego. No chyba ze na ul. Lwowsiej był duży wybówr to fakt, ale CENY MASAKRYCZNE. Za mieczyka chcą 5zł ( ja w Limanowej mam za 2zł tę samą odmiane kolorystyczną). O reszcie sklepów wole nie mówić. W sklepie koło Europy, kobieta sprzedająca w sklepie łowiła komuś 3 pielęgniczki Kakadu. Jedna z nich wyskoczyła na brudną podłogę, a ona wrzuciła ją zpowrotem do worka. :evil: . W następnych plaga zdechłych ryb. TOTALNA MASAKRA!!! Reszty wole nie opisywać gdyż nie chce wam popsuć przyjemności czytania postów na forum.
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 60
- Kontakt:
Niestety taka jest prawda. Ja najbardziej jestem uprzedzony do Islandera. Ryby mają tam złe warunki i często widziałem martwe osobniki. Dlatego mimo iż na Lwowskiej jest drogo, wole kupować tam.Piwosz pisze:No byłem we wszystkich sklepach w Nowym Sączu i powiem wam ze nigdzie nie znalazłem czegoś interesującego. No chyba ze na ul. Lwowsiej był duży wybówr to fakt, ale CENY MASAKRYCZNE. Za mieczyka chcą 5zł ( ja w Limanowej mam za 2zł tę samą odmiane kolorystyczną). O reszcie sklepów wole nie mówić. W sklepie koło Europy, kobieta sprzedająca w sklepie łowiła komuś 3 pielęgniczki Kakadu. Jedna z nich wyskoczyła na brudną podłogę, a ona wrzuciła ją zpowrotem do worka. :evil: . W następnych plaga zdechłych ryb. TOTALNA MASAKRA!!! Reszty wole nie opisywać gdyż nie chce wam popsuć przyjemności czytania postów na forum.
- PoskusNS
- Stały bywalec
- Imię: Hubert
Najlepsze to są chyba na ulicy Lwowskiej na Długosza może i jest tanio ale nie dbają o ryby , raz mi chcieli wcisnąć ledwo żywą kolo Europy są nowi właściciele i takich błendów jak ta Pani nie popełnią
[ Dodano: 2008-02-12, 17:26 ]
Chciałem powiedzieć jeszcze ze otworzyli nowe sklep akwarystyczny na ul. wojska polskiego za pizzeria sklep jest zoologiczno wędkarski czy coś takiego :mrgreen: ale nie weszłem do niego bo był zamknięty ale zobaczyłem przez szybę że są dość tanie ceny ryb:)
[ Dodano: 2008-02-12, 17:26 ]
Chciałem powiedzieć jeszcze ze otworzyli nowe sklep akwarystyczny na ul. wojska polskiego za pizzeria sklep jest zoologiczno wędkarski czy coś takiego :mrgreen: ale nie weszłem do niego bo był zamknięty ale zobaczyłem przez szybę że są dość tanie ceny ryb:)
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Janusz
Gdzie jest ten nowy sklep chetnie sie tam przejde. Ale gdzie to jest ?
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 85
- Imię: Piotr
- Kontakt:
byłem tam ostatnio sklep zrobiony na poziomie ale ceny mnie z nóg zwaliły przykładowo crinum calamistratum krynia rzemieniolistna 78zł :shock: ale mimo wszystko polecamPeedro pisze:mimo iż na Lwowskiej jest drogo, wole kupować tam.
miłego dnia 

- PoskusNS
- Stały bywalec
- Imię: Hubert
Zdziwiło mnie to ale są 5 sklepów zoologicznych w Sączu jeden jest w realu na końcu drugi na lwowskiej koło europy, na długosza i za pizzeria na ul. Wojska Polskiego:P W tym realu to jest koło Vobis
-
- Akwarysta
- Kontakt:
odświeżę trochu temat był ktoś może w nowy sklepie "panda" bo będę niedługo jechał do sącza i jak warto to bym do niego zaglądną
miłego dnia 

- black1diamond
- Stały bywalec
- Imię: Adrianna
Tak ja byłam, ale zaraz po otwarciu.
Powiem tak. Takiego sklepu u nas jeszcze nie było ;-) ma on 3 piętra. na samej górze dział wędkarski. Parter to dział ogólny. Czyli karmy dla zwierząt domowych itp. dość duży asortyment sprzętu akwarystycznego. kilka zbiorników z roślinami i dwa zbiorniki wtedy były jeszcze puste. Na środku coś w rodzaju sześciokąta podzielone na 4akwaria narożne a pod nimi coś w rodzaju fosy z welonami. Na dole 4 dość duże zbiorniki z morszczyzną i ponownie sześciokąt ale znacznie większy (wtedy częściowo pusty więc nie wiem na jakie ryby przeznaczony) jedno akwarium z krewetkami oraz caaała ściana maleńkich zbiorników. Było ich naprawdę spoko ale niestety do samego sufitu więc niektóre były dla mnie niedostępne ;-) na schodach między parterem a "piwnicą" akwarium z pyszczakami. Na samym wejściu akwarium z księżniczkami i jeden holender z paletkami. obsługa składała się w tym momencie z 3 osób. Ze zwierząt domowych to tylko kilka mysz chomików papugi króliki... widać że sklep typowo akwarystyczny ( w końcu nazywa się "salonem akwarystycznym"
) Nic więcej powiedzieć nie mogę. Nic nie kupowałam, z obsługą nie rozmawiałam. Jedyne co to zapytałam czy mogą mieć dostępne muszlowce, bo zauważyłam kilka ryb z jeziora Tanganiki, ale sprzedawca odpowiedział mi, że są to trudno dostępne ryby i miał racje ;]
Proszę zdaj relację po zakupach.
Powiem tak. Takiego sklepu u nas jeszcze nie było ;-) ma on 3 piętra. na samej górze dział wędkarski. Parter to dział ogólny. Czyli karmy dla zwierząt domowych itp. dość duży asortyment sprzętu akwarystycznego. kilka zbiorników z roślinami i dwa zbiorniki wtedy były jeszcze puste. Na środku coś w rodzaju sześciokąta podzielone na 4akwaria narożne a pod nimi coś w rodzaju fosy z welonami. Na dole 4 dość duże zbiorniki z morszczyzną i ponownie sześciokąt ale znacznie większy (wtedy częściowo pusty więc nie wiem na jakie ryby przeznaczony) jedno akwarium z krewetkami oraz caaała ściana maleńkich zbiorników. Było ich naprawdę spoko ale niestety do samego sufitu więc niektóre były dla mnie niedostępne ;-) na schodach między parterem a "piwnicą" akwarium z pyszczakami. Na samym wejściu akwarium z księżniczkami i jeden holender z paletkami. obsługa składała się w tym momencie z 3 osób. Ze zwierząt domowych to tylko kilka mysz chomików papugi króliki... widać że sklep typowo akwarystyczny ( w końcu nazywa się "salonem akwarystycznym"

Proszę zdaj relację po zakupach.
Pozdrawiam Wszystkich 

- Menefis`
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Dominik
Jeśli chodzi o sklepy zoologiczne w naszym mieście to szczerze polecam ten koło europy, każdy ma swoje zdanie więc powiem jakie ja mam
Panda- wielka porażka, sklep już zlikwidował gady, black1diamond, też pytałem oo muszlowce lecz dostałem inną odpowiedz ,,załatwimy i wystawimy certyfikat" zero jakiej kol wiek podstawowej wiedzy...
black1diamond, Mogę załatwić fajne muszlaki ;) sam mam wielkookie z odłowu i ornatipinisy
dostęp do multików aaa i na słoneczku są ornatipinisy 4 sztuki ;), Jeśli chodzi o lwowską to fakt wybór największy ale za to jakość i cena ... szczerze nie polecam tego sklepu. na długosza fajny i nie drogi sprzęt ale 0 gadów. tak jak powiedziałem patrząc po wszystkich sklepach to chyba ten koło europy jest najlepszy. PoskusNS, na wojska polskiego nie ma już sklepu.
pozdrawiam!

black1diamond, Mogę załatwić fajne muszlaki ;) sam mam wielkookie z odłowu i ornatipinisy

pozdrawiam!
-
- Akwarysta
- Kontakt:
a dokładniej to może ten co się wchodzi po schodkach w dół czy jest jakiś inny??Menefis` pisze:to szczerze polecam ten koło europy
black1diamond, byłem w sączu ale brakło mi czasu ale będę w tym tygodniu to opiszę co i jak
Ostatnio zmieniony 2010-01-25, 14:48 przez szalinski_2005, łącznie zmieniany 1 raz.
miłego dnia 

- Menefis`
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Dominik
tak tak dokładnie po schodkach w dół, trochę ciasno jest tam ale i tak najlepszy sklep ;)
Tanganika ;)
- black1diamond
- Stały bywalec
- Imię: Adrianna
A ja powiem, że nie lubię tego "po schodkach w dół" 
Nie miły zapach a obsługa jeszcze gorsza... Gdy tylko weszłam od razu padło pytanie "pani przyszła po coś czy tylko oglądać"... Jakby człowiek zastanowić się nad wyborem nie mógł. I jeszcze narzekała ze sie zastanawiałam która karmę wybrać.. Nie lubię pochopnych, nieprzemyślanych decyzji wiec takie traktowanie mi przeszkadza. Co do jakości ryb; nie wiem nigdy nie kupowałam. Ale akwarium z księżniczkami mnie przeraziło...

Nie miły zapach a obsługa jeszcze gorsza... Gdy tylko weszłam od razu padło pytanie "pani przyszła po coś czy tylko oglądać"... Jakby człowiek zastanowić się nad wyborem nie mógł. I jeszcze narzekała ze sie zastanawiałam która karmę wybrać.. Nie lubię pochopnych, nieprzemyślanych decyzji wiec takie traktowanie mi przeszkadza. Co do jakości ryb; nie wiem nigdy nie kupowałam. Ale akwarium z księżniczkami mnie przeraziło...
Pozdrawiam Wszystkich