Rybki - czy mogą być razem?
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
Rybki - czy mogą być razem?
Mam 2 akwaria - w pierwszym 30-litrowym pływa teleskop moore'a; duża piękna ryba.
W drugim 112-litrowym mam: suma ok. 20cm, mułojada, bocję wspaniałą bardzo dużą, kiryski i kosiarkę. Chciałabym teleskopa przenieść do dużego akwarium, ale boję się, że rybki zamęczą teleskopa lub go poobgryzają. Doradźcie, czy teleskopa można łączyć z innymi rybami oprócz welonek. Z całego tego towarzystwa najbardziej zależy mi na teleskopie. Pozdrawiam
W drugim 112-litrowym mam: suma ok. 20cm, mułojada, bocję wspaniałą bardzo dużą, kiryski i kosiarkę. Chciałabym teleskopa przenieść do dużego akwarium, ale boję się, że rybki zamęczą teleskopa lub go poobgryzają. Doradźcie, czy teleskopa można łączyć z innymi rybami oprócz welonek. Z całego tego towarzystwa najbardziej zależy mi na teleskopie. Pozdrawiam
maluch
- Akasha
- Stały bywalec
- Kontakt:
Re: Rybki - czy mogą być razem?
Nie możesz gdyż teleskop należy do ryb zimnolubnych w przeciwieństwie do tych ryb które masz w 112 L.
a tak w ogóle to masz za małe akwaria na takie ryby. Dla twojego teleskopa to tak minimum te 112 L. A dla pozostałych 200 L (chodzi mi głównie o bocje).
a tak w ogóle to masz za małe akwaria na takie ryby. Dla twojego teleskopa to tak minimum te 112 L. A dla pozostałych 200 L (chodzi mi głównie o bocje).

160 L
-
- Nowicjusz
no i tej bocji przydałoby się towarzystwo
- ..::Robin::..
- Forumowicz
- Imię: xxxxx
Teleskop to ryba zimnolubna wiec nie mieszaj jej z innymi i za maly litraz na tego suma
- Doma
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Dominika
A mogę miec traszki + złote rybki?
- pavelek
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
chyba raczej nie :-/
- ..::Robin::..
- Forumowicz
- Imię: xxxxx
Traszki potrzebuja terrarium (chodz sam hodowalem z 10 lat temu w ogolnym i bylo ok) ale to zly przyklad
- Beryll
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 50
- Imię: Marcin
Panie i Panowie:)Odnosnie tematu,mam pytanie:)Czy zestaw ramirezy+ skalary+ stadko neonow i stadko razbor klinowych+ bojownik sprawdzi sie w akwarium??Jesli chodzi o bojownika to moge go odlowic do mniejszego akwarim:)Swoje pytanie kieruje do tych ktorzy na zywo mieli do czynienia z ramirezami i skalarami:)Powiedzcie czy taki zestaw wypali bez wiekszych problemow??:>
- pavelek
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Kontakt:
jaki litraż akwarium? :?:
- Doma
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Dominika
Tylko jak masz 350 l minimum bo Ramirezki + Skalar to złe połączenie.
Napisz ile masz litrów.
Napisz ile masz litrów.
-
- Forumowicz
Doma, a dlaczego złe?? moim zadnim bardzo dobre!! ja hoduje oba gatunki od kilku lat nie ma problemów, składają ikrę i są w dobrej kondycji
i przypomnę, że ramirezki to, tak, rybki terytorialne ale walczą one miedzy sobą o terytorium, a we współżyciu ze skalarami nie mają żadnych problemów
oczywiście chcąc hodować skalary zakładam, że wiesz jakie te ryby mają wymagania a przede wszystkim jaki litraż akwa :!: :!:
i przypomnę, że ramirezki to, tak, rybki terytorialne ale walczą one miedzy sobą o terytorium, a we współżyciu ze skalarami nie mają żadnych problemów
oczywiście chcąc hodować skalary zakładam, że wiesz jakie te ryby mają wymagania a przede wszystkim jaki litraż akwa :!: :!:
- Beryll
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 50
- Imię: Marcin
Kurde no to skalary odpadaja,bo moje akwarium to okolo 50-60 litrow:/Wiec ramirezy jedynie zostaja:/No ale thx za info,przyda mi sie:)
- RAMZES
- Przyjaciel forum
- Kontakt:
Niestety niemożesz przenieś teleskopa do tego akwaroumu gcyż powinien on mieć niższą temperature dlaniego idealna tempetatura to 18-20 stopni podczas gdy do tamtych ryb najlepsza jest w granicach 25stopni