MAM PROBLEM Z WODA KOMPLETNIE ZIELONA A TAGŻE KARASIE
Moderator: ModTeam
Re: MAM PROBLEM Z WODA KOMPLETNIE ZIELONA A TAGŻE KARASIE
:shock: :shock: masz zielone karasie?? chyba czegoś nie czaje. Czymożesz dokładniej napisać o co chodzi i jaki jest problem?
Rybki powróciły
- D4ni3l
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Odp: Twoje posty sa puste.agusia pisze:
Niektórym od władzy odbija... cóż poradzić.
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Kontakt:
CHODZI O TO ŻE MAM KARASIE 3 SPORE A TAGŻE WELONA 2 GURAMI 2 SKALARY A WODA W MOIM AKWARIUM JEST ZIELONO MĘTNA .GURAMI ZŁOŻYŁA JAJA A JA WYJEŁAM RESZTE TYCH RYB I NIE WIEM CO DALEJ CZY MAM PODMIENIAĆ WODE CZY NIE I WOGULE CO ZROBIĆ ABY WODA BYŁA KRYSTALICZNIE CZYSTA.PLIZZZ POMOCY
[ Dodano: 2007-03-10, 14:37 ]
nie bądz taki mądry i nie miły , to moje pierwsze akwarium a post mały człowieczku nie do końca napisany do D4ni3l.
[ Dodano: 2007-03-10, 15:06 ]
[ Dodano: 2007-03-10, 15:10 ]
KARASIE SA DUZE CZY 50L AKWA TO NIE ZA MAŁO.DZIEKI
[ Dodano: 2007-03-10, 14:37 ]
nie bądz taki mądry i nie miły , to moje pierwsze akwarium a post mały człowieczku nie do końca napisany do D4ni3l.
[ Dodano: 2007-03-10, 15:06 ]
eorl pisze::shock: :shock: masz zielone karasie?? chyba czegoś nie czaje. Czymożesz dokładniej napisać o co chodzi i jaki jest problem?
[ Dodano: 2007-03-10, 15:10 ]
KARASIE SA DUZE CZY 50L AKWA TO NIE ZA MAŁO.DZIEKI
AGULEK
- RAMZES
- Przyjaciel forum
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Niestety masz zadurzo ryb jak na takie akwarium zadurzo, choć dla mnie jeszcze tak przez zęby dopuszczalne to 2 skalary i 2 gurami jednak woda nie od tego zielenieje raczej od złej filtracji (zadurzo związków organicznych wodzie może to być związane z taką obsadą akwarium rybami i słabą filtracją wody) i zadurzo światła.
Lepiej wymień wodę w akwarium guraminy łatwo się rozmnażają i niedługo będziesz miała nową ikrę napoczątku skup się na utrzymaniu czystości w akwarium a rozmarzenie później czystość wody jest szczególnie ważna przy młodych poza tym guraminą lepiej przygotować kotnik niż rozmnażać je w ogólnym akwarium to nigdy dobrze nierokuje.
Lepiej wymień wodę w akwarium guraminy łatwo się rozmnażają i niedługo będziesz miała nową ikrę napoczątku skup się na utrzymaniu czystości w akwarium a rozmarzenie później czystość wody jest szczególnie ważna przy młodych poza tym guraminą lepiej przygotować kotnik niż rozmnażać je w ogólnym akwarium to nigdy dobrze nierokuje.
-
- Stały bywalec
Nie mieszaj welonów i skalarów to zimnolubne i ciepłolubne ryby całkiem inne temperatury potrzebują, więc się zdecyduj co chcesz mieć w akwa i w ogóle każda z tych ryb powinna mieć większe akwa.
- D4ni3l
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Daniel
- Kontakt:
:/ nie jestem nie mily Napisalem, iz twe posty sa puste, poniewaz nie zawieraly tresci(procz tematu). Pozdrawiam!agusia pisze:[ Dodano: 2007-03-10, 14:37 ]
Niektórym od władzy odbija... cóż poradzić.
-
- Forumowicz
- Kontakt:
agusia, karasie i welon + skalary!! bardzo zle zestawienie!!. a c do wody, to popraw filtracje, daj troszke uzdatniaczy.
- kasia2005
- Akwarysta
- Imię: Kasia ;-)
- Kontakt:
50 l to NA PEWNO za mało , 80 l to minimumagusia pisze:KARASIE SA DUZE CZY 50L AKWA TO NIE ZA MAŁO.DZIEKI
agusia, mogłabyś pisać używając znaków interpunkcyjnych , bo mam problem z odczytaniem Twoich postów
RAMZES, no wiesz?? 2 skalary w 50 l ??
Pierwsze przykazanie akwarysty: Nie będziesz nigdy wierzył sprzedawcy z zoologa
Drugie przykazanie: Sprzedawca w zoologu dopiero zaczyna mówić prawdę,
jak skuma, ze sie znasz!
pozdrawiam
Drugie przykazanie: Sprzedawca w zoologu dopiero zaczyna mówić prawdę,
jak skuma, ze sie znasz!
pozdrawiam
- RAMZES
- Przyjaciel forum
- Kontakt:
kasia2005, napisałem że "przes zęby " miałem namyśli że to już zawiwle
- Crevetta1994
- Nowicjusz
Podsumowując:Karasie,welonki+gurami,skalary=Szczyt głupoty. Gurami i skalary są ciepłolubne, a welony i karasie zimnolubne. Co za wariackie zestawienie! :roll: Zanim założysz akwarium pomyśl i poczytaj trochę. A co do tej zielonej wody to załóż porządny filtr, zmień wodę i wlej uzdatniacza. Welonki i karasie to potworni brudziciele. ;-)