Ryba Rekin ;]
Moderator: ModTeam
- chudy321
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
Ryba Rekin ;]
EloS! dawno sie nie pojawiałem się na forum ;] Ale i tak nic nie straciło... Wszystko ładnie fajne zdjęcia w galerii........ Musze się wam nawet pochwalić swoim narybkiem muszlowców ;]
Mam ich około 20 sztuk (z haremu) pływają sowie takie małe rybki... A teraz co do pytania
" Są jakieś ryby akwariowe (słodko wodne) podobne do rekina? Tylko nie Sum rekini ani brzanka rekinia.. " jest to pytanie mojego brata ma akwarium.... 20l......
Normalnie porażka... Jak je zobaczyłem to...... ale właśnie jakiś teraz dokładnie 25 maja ma komunie... Część prezentu stoi w domu już się pewnie domyślacie co to jest... Akwarium (szkło i pokrywa)... Jest to 63l nie za mało nie za dużo jak na początek w sam raz. Ale teraz właśnie ten Feralny sum rekini mój brat chciałby takiego mieć ale nie rozumie co to znaczy być zamknięty w klatce 1m 1m...... Aż ciężko o tym mówić ale on nie chce innych ryb... i właśnie mam do was pytanie jakie ciekawe ryby (najlepiej choć trochę podobne do rekina) i pasujące do 60... albo jakiś pomysł żeby mu do głowy wbić inne ryby... próbowałem nawet z muszlowcami ale one mu się nie podobają... nie wiem co mam robić jak mnie poratujecie to będę wdzięczny...
Mam ich około 20 sztuk (z haremu) pływają sowie takie małe rybki... A teraz co do pytania
" Są jakieś ryby akwariowe (słodko wodne) podobne do rekina? Tylko nie Sum rekini ani brzanka rekinia.. " jest to pytanie mojego brata ma akwarium.... 20l......
Normalnie porażka... Jak je zobaczyłem to...... ale właśnie jakiś teraz dokładnie 25 maja ma komunie... Część prezentu stoi w domu już się pewnie domyślacie co to jest... Akwarium (szkło i pokrywa)... Jest to 63l nie za mało nie za dużo jak na początek w sam raz. Ale teraz właśnie ten Feralny sum rekini mój brat chciałby takiego mieć ale nie rozumie co to znaczy być zamknięty w klatce 1m 1m...... Aż ciężko o tym mówić ale on nie chce innych ryb... i właśnie mam do was pytanie jakie ciekawe ryby (najlepiej choć trochę podobne do rekina) i pasujące do 60... albo jakiś pomysł żeby mu do głowy wbić inne ryby... próbowałem nawet z muszlowcami ale one mu się nie podobają... nie wiem co mam robić jak mnie poratujecie to będę wdzięczny...
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: Ryba Rekin ;]
Obawiam sie, że bedzie problem. Ryb-rekinów nie ma aż tak dużo... Ale pokaż bratu inne atrakcyjne gatunki, które mozna w 63l trzymać (np. brzanki sumatrzańskie) i wytłumacz, że brzanka rekinia nie ma nic z rekinem wspólnego, co więcej, szybko będzie musiał się jej pozbyć... Możesz go też skierować na forum, niec sam popyta i sie spróbuje dowiedzieć, to zwykle pomaga.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: dawid
- Kontakt:
albo powiedz mu że neonki to takie miniaturowe rekiny i są ładne i kolorowe
...
a jak nie to zwinnik blehera podobnie jak rekin wygląda tylko dla dziecka 8-letniego nie jest odpowiednią rybą z racji dość trudnej hodowli

a jak nie to zwinnik blehera podobnie jak rekin wygląda tylko dla dziecka 8-letniego nie jest odpowiednią rybą z racji dość trudnej hodowli
I Still Haven't Found What I'm Looking For
- chudy321
- Akwarysta
- Kontakt:
właśnie... A jakieś inne ciekawe rybki może się popytam go czy takie coś mu się podoba tylko nie mam pomysłów bo to jednak jest mały zbiorniczek a i tak pewnie z czasem będą dochodzić inne rybki ale to tylko i wyłącznie z moją konsultacją... Jak możecie to jakieś nazwy łacińskie i polskie bym poprosił z góry dzięki....
- matmax426
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 82
- Imię: mat
- Nazwisko: mam :)
- Kontakt:
moze otoski?
przy odrobinie wyobraźni tez troche przypominaja rekiny ;)
przy odrobinie wyobraźni tez troche przypominaja rekiny ;)
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: dawid
- Kontakt:
może Zmienniak Plamisty ( Xiphophorus maculatus)... Powiesz mu że samiec ma taki fajny miecz z tyłu ciała i samce czasami się biją nimi (może to go przekona)... Ryba odpowiednia dla początkującego hodowcy bo ani nie muszą mieć dużego zbiornika ani nie mają szczególnych wymagań.
Ostatnio zmieniony 2008-05-12, 17:59 przez Thierry Henry, łącznie zmieniany 1 raz.
- matmax426
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 82
- Imię: mat
- Nazwisko: mam :)
- Kontakt:
tak sie zastanawiam ile potrwa jego przygoda z akwarystyką z takim podejściem "bo ja chce rekina" :znudzony:
my sie tu produkujemy a jemu po pol roku rybeczty mogą sie znudzić...
zawsze oczywiście jest szansa ze go to wciagnie ale...
ale jak coś to chudy321, tryma oko i ucho na pulsie spraw wiec zareaguje w odpowiednim czasie i uratuje biedne rybki
my sie tu produkujemy a jemu po pol roku rybeczty mogą sie znudzić...
zawsze oczywiście jest szansa ze go to wciagnie ale...
ale jak coś to chudy321, tryma oko i ucho na pulsie spraw wiec zareaguje w odpowiednim czasie i uratuje biedne rybki

- maol
- Moderator
ZMIENNIAK!!!
Zmiennik to był w serialu... :-)
Zmiennik to był w serialu... :-)
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

- chudy321
- Akwarysta
- Kontakt:
Nie spokojnie raczej mu się nie znudzi a jak sie znudzi lepiej dla mnie jeden zbiornik więcej! ;p
a tak już na poważnie to może wezmę go do sklepu i niech sobie popatrzy tylko żeby to pawiooka nie była... ;p Ja mu już dużo ryb oferowałem... ale.... ten rekin... się tak zastanawiam patrze szukam ale nic nie mogę znaleźć... myślałem nad jakimiś ładnymi zbrojni kami ale to za małe akwarium... podobają mu się jeszcze motylowce... ale to też przegięcie bo zaraz będzie chciał więcej i będzie darł się ze jedną było można a dwóch już nie... i też taka naciągana sprawa... nie wiem już sam... A może coś ładnego trochę z droższej półki... jak coś to akwa będzie pod moim nadzorem więc spoko dojrzeje i w ogóle... myślałem jeszcze nad jeną rybką ale mi nazwa z głowy wypadła...
a tak już na poważnie to może wezmę go do sklepu i niech sobie popatrzy tylko żeby to pawiooka nie była... ;p Ja mu już dużo ryb oferowałem... ale.... ten rekin... się tak zastanawiam patrze szukam ale nic nie mogę znaleźć... myślałem nad jakimiś ładnymi zbrojni kami ale to za małe akwarium... podobają mu się jeszcze motylowce... ale to też przegięcie bo zaraz będzie chciał więcej i będzie darł się ze jedną było można a dwóch już nie... i też taka naciągana sprawa... nie wiem już sam... A może coś ładnego trochę z droższej półki... jak coś to akwa będzie pod moim nadzorem więc spoko dojrzeje i w ogóle... myślałem jeszcze nad jeną rybką ale mi nazwa z głowy wypadła...
- pavelek
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Moża zaproponuj mu piranie , żałobniczki są do nich bardzo podobne ;)
- maol
- Moderator
Zaproponowałbym po prostu większe akwarium. Może zamiast dwóch osobnych zbiorników zdecydujcie sie na jeden, większy? To pozwoli znacznie zwiększyć ilość możliwych do hodowli gatunków, a i korzysc ze współpracy bedzie większa...
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

- chudy321
- Akwarysta
- Kontakt:
Tylko jest jeden problem ... Brat cioteczny... ;p nie wiem no w sumie.... wkurze sie zaraz i mu coś innego kupie a co ;] ale teraz to rodzice sie wkurza.... ehh no nie wiem sam kurka no ma jest może coś zbrojnikowatego podobnego do rekinka ? nie musi być duże wystarczy że choć troche będzie rekina przypominać.... ?? jest coś takiego? może być drogie mniejsza z tym...
- macio
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 72
- Imię: Maciek
- Kontakt:
No to może coś krokodylowatego np Skrzydlik tępopyski albo płaszczkowatego np przylga hińska tylko nie wiem czy do takiego akwa.
Teraz kostka 

- chudy321
- Akwarysta
- Kontakt:
co powiecie o loricario?
[ Dodano: 2008-05-12, 20:01 ]
ludzie :] sukces mój brat powiedział że podoba mu się ten REKIN ;p (Loricario) tylko że 12 cm to trochę za dużo... i przypadkiem trafiłem na taką rybę
[ Dodano: 2008-05-12, 20:02 ]
tez mu się podoba ale nie wiem nawet co to za ryba....
[ Dodano: 2008-05-12, 20:01 ]
ludzie :] sukces mój brat powiedział że podoba mu się ten REKIN ;p (Loricario) tylko że 12 cm to trochę za dużo... i przypadkiem trafiłem na taką rybę
[ Dodano: 2008-05-12, 20:02 ]
tez mu się podoba ale nie wiem nawet co to za ryba....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.