Krewetkarium Red Cherry
Moderator: ModTeam
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Kamil
- Kontakt:
Re: Krewetkarium Red Cherry
to jest glon ozdobny i krewetki lubią(chyba)go czyścić.Można zrobić z niego też fajną ozdobę.
- Piwosz
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 216
- Imię: Konrad
- Kontakt:
Krewetki uwielbiają żerować na gałęzatce, gdyż zbiera sie na niej mnóstwo syfów. Oczywiscie nie jedzą samej gałęzatki (choć to glon a krewetki glonami sie żywią)
Z gałęzatki możesz układać piekne dywany (rozgniatając kulę), przywiazać rozgniecioną kulę do korzenia lub po prostu wrzucić kulę i cieszyć sie jej pięknem
Z gałęzatki możesz układać piekne dywany (rozgniatając kulę), przywiazać rozgniecioną kulę do korzenia lub po prostu wrzucić kulę i cieszyć sie jej pięknem
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Olunia
a jaką roślinkę mam kupić, jeżeli chcę otrzymać taki dywan trawiasty, ale niski i odpowiedni dla krewetek? no i ładny
Olunia Michasia
-
- Stały bywalec
- Imię: Brak
Przede wszystkim mchy, wybor jest ogromny np: mech jawajski (najbardziej popularny), erect moss, creeping moss, willow moss, pheonix moss, flame moss, stringy moss, xmas moss, taiwan moss, peacock moss itp. Mchy i krewetki to nierozerwalny duet. Do tego krewetki lubia galezatke kulista (czyli ta kulke ;) ), wglebke i drobnolistne roslinki np. moczarka, kabomba czy Limnofila bezszypułkowa. Do tego kryjowki np kamienie, korzenie, kosy ;)Czy są jakieś roślinki szczególnie upodobane przez krewetki? tzn jakiś rodzaj bo chcę , żeby moim było jak najlepiej
Nie ;)......... nadajecie krewetkom imiona? :wstyd:
-
- Stały bywalec
- Imię: Maksym
- Kontakt:
Zachowujesz sie jak dziecko, pytasz się co to za ,,piłęczka'' tto ci odpowiadam a ty sie awanturujesz... poza tym jak masz nazwe tej rośliny to możesz poczytac o niej na necie nie??.
A co do nadawania krewetkom imion... wpadnij do mnie i nazwij wszystkie 100
A co do nadawania krewetkom imion... wpadnij do mnie i nazwij wszystkie 100
216l
5 paletek 3 blue turkusy i 2 red turkus
2 bocje wspaniałe
Nie gadaj z głupkiem bo ściągnie Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem
2 bocje wspaniałe
Nie gadaj z głupkiem bo ściągnie Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem
- Luk.Par
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: £ukasz
Rozumiem nadawanie imiona welonkowi czy bojownikowi ale krewetkm??
A Olunia pisała jak zrobic taki trawiasty dywan napiszcie bo mnie te to interesuje ;)
A Olunia pisała jak zrobic taki trawiasty dywan napiszcie bo mnie te to interesuje ;)
- Piwosz
- Rekin forum
- Kontakt:
TO jest zależne od oświetlenia w akwa. Jesli jest stosunkowo niskie to na trawnik nadaje sagittaria subulata, lub Echinodorus tenellus, jeśli oświetlenie wynosi ok. 0,5W\l można dać eleocharis'a paruvla lub acicularis. no to chyba tyle z tych "trawiastych" dywaników....Luk.Par pisze:A Olunia pisała jak zrobic taki trawiasty dywan napiszcie bo mnie te to interesuje ;)
A jeśli chodzi o te nie "trawiaste" to jeśli sie ma powyżej 0,5W\L to moze być Glossostigma elatinoides a powyzej 0,7w\L Hemianthus callitrichoides.
-
- Nowicjusz
Maksior , jeżeli ktoś tutaj może kogoś nazywać dzieckiem to chyba ja ciebie
poza tym widzę , że nie znamy się na żarcikach , ale w to nie mam zamiaru wnikać.
was (jako to forum) , uważam za solidniejsze źródło niż subiektywne opinie jakiejś osoby na temat np jakichś roślinek , dlatego wolę zapytać się tutaj.
ale jeżeli udzielenie odpowiedzi ma sprawić jakikolwiek problem to chyba łatwiej jej nie udzielać, nie? nie sądziłam , że napotkam tutaj jakieś "opory".
zresztą to jest chyba forum tematyczne i na dany temat mamy się wyrażać/pytać , ja osobiście nie zawaracałabym sobie głowy innymi pierdołami, ale są różni ludzie.
zaraz się tutaj zrobi drugie Bravo Girl (czy jak to się pisze).
jaka różnica pomiędzy welonkami/bojownikami a krewetkami? jak narazie nie znam odpowiedzi bo nie obcowałam z tym drugim przypadkiem , ale póki co niewielka.
poza tym widzę , że nie znamy się na żarcikach , ale w to nie mam zamiaru wnikać.
was (jako to forum) , uważam za solidniejsze źródło niż subiektywne opinie jakiejś osoby na temat np jakichś roślinek , dlatego wolę zapytać się tutaj.
ale jeżeli udzielenie odpowiedzi ma sprawić jakikolwiek problem to chyba łatwiej jej nie udzielać, nie? nie sądziłam , że napotkam tutaj jakieś "opory".
zresztą to jest chyba forum tematyczne i na dany temat mamy się wyrażać/pytać , ja osobiście nie zawaracałabym sobie głowy innymi pierdołami, ale są różni ludzie.
zaraz się tutaj zrobi drugie Bravo Girl (czy jak to się pisze).
jaka różnica pomiędzy welonkami/bojownikami a krewetkami? jak narazie nie znam odpowiedzi bo nie obcowałam z tym drugim przypadkiem , ale póki co niewielka.
Olunia Michasia
- kbtor
- Moderator
- Imię: Krzysiek
Nooo, welon to zasadniczo ryba lubiąca chłodną wodę, a bojowniki lubią zdecydowanie ciepłą wodę. Natomiast małe paskudy ( znaczy się krewetki { pozdrawiam Piwosza ;) }) lubią temperaturę gdzieś po środku, czyli około 25 stopniOlunia pisze:jaka różnica pomiędzy welonkami/bojownikami a krewetkami?
-
- Nowicjusz
albo osobnik powyżej nie przeczytał całego tematu (w co wątpię) , albo niezły żartowniś (chociaż jeden ;) )
Olunia Michasia
- kbtor
- Moderator
- Imię: Krzysiek
:rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: To zwykłe pomówienie :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz:Olunia pisze:albo osobnik powyżej nie przeczytał całego tematu
:hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy: Bardzo słusznie :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy:Olunia pisze:(w co wątpię)
;) ;) ;) ;) ;) Ja zawsze jestem śmiertelnie poważny ;) ;) ;) ;) ;)Olunia pisze:albo niezły żartowniś
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: Zapewniam że jest Nas więcej :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:Olunia pisze:chociaż jeden
A wracając do tematu, dostałaś odpowiedzi na temat samego akwarium, roślin i krewetek. Opisałem również różnicę w potrzebach między bojownikiem, welonem i małymi paskudami { pozdrawiam Piwosza }
Jakie masz jeszcze pytania? :hyhy: :hyhy:
- Piwosz
- Rekin forum
- Kontakt:
Krzysiek...nie prowokujkbtor pisze:małymi paskudami { pozdrawiam Piwosza }
No...jeszcze kolejną różnicą jest wygląd, budowa, no i pokarm jakim sie żywią ;)
kbtor pisze:ubią temperaturę gdzieś po środku, czyli około 25 stopni
No to też zależy jakie krewecie....są takie co lubią 24-24*C a są takie co lubią ok. 28*C
-
- Nowicjusz
reszta pytań dojdzie zapewne jutro bo idę po dalszy ekłipment-roślinki.
mam kupić im do towarzystwa neonki? myślę , że za mały zbiornik , ale zapytać się można
pozdrawiam
mam kupić im do towarzystwa neonki? myślę , że za mały zbiornik , ale zapytać się można
pozdrawiam
Olunia Michasia
-
- Stały bywalec
- Imię: Brak
Akwarium jest nieduże, na upertego kilka (ile to juz nie wiem) chyba dac mozna, ale ja bym z tego zrezygnowala.mam kupić im do towarzystwa neonki
-
- Stały bywalec
- Imię: Maksym
- Kontakt:
Olunia pisze:Maksior , jeżeli ktoś tutaj może kogoś nazywać dzieckiem to chyba ja ciebie Za krótko mnie znasz
poza tym widzę , że nie znamy się na żarcikach - ależ ja sie świetnie na nich znam ,
ale jeżeli udzielenie odpowiedzi ma sprawić jakikolwiek problem to chyba łatwiej jej nie udzielać, nie? nie sądziłam , że napotkam tutaj jakieś "opory".- póki co za to że odpowiedziałem ci na pytanie zostałem potraktowany jak ktoś kto ci coś zrobił
zresztą to jest chyba forum tematyczne i na dany temat mamy się wyrażać/pytać , ja osobiście nie zawaracałabym sobie głowy innymi pierdołami, ale są różni ludzie.- właśnie to robisz
zaraz się tutaj zrobi drugie Bravo Girl (czy jak to się pisze).- już sie zrobiło
.
216l
2 bocje wspaniałe
2 bocje wspaniałe