Nawozy ADA
Moderator: ModTeam
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: dawid
- Kontakt:
Nawozy ADA
Tak zapytam na razie z ciekawości czy zabawa nawozami ADA jest czymś trudnym? Kilka osób na forum ich używa i chodzi mi o ich opinie.
I Still Haven't Found What I'm Looking For
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 375
- Imię: Pawel
- Kontakt:
Re: Nawozy ADA
Nigdy tych nawozów nie używałem, ale ludzie piszą że cenowo wychodzi podobnie do innych nawozów a efekty są zaskakująceThierry Henry pisze:Tak zapytam na razie z ciekawości czy zabawa nawozami ADA jest czymś trudnym? Kilka osób na forum ich używa i chodzi mi o ich opinie.
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: dawid
- Kontakt:
O tym wiem. Chodzi mi głównie o to czy w miarę średniemu akwaryście uda się z powodzeniem używać tych nawozów.Raperzu pisze: Nigdy tych nawozów nie używałem, ale ludzie piszą że cenowo wychodzi podobnie do innych nawozów a efekty są zaskakujące
I Still Haven't Found What I'm Looking For
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
Należy zapytać jakie nawozy konkretnie chcesz stosować. Całą linię ADA, czy nawozy dodatkowe typu ECA, Brighty K?
Chociaż nigdy nie stosowałem, przez co trudno mi zgadywać, myślę, że problemu mieć nie powinieneś. ;)
W życiu nie uwierzę, że Brighty K wychodzi tyle samo, co np. K2CO3 (składnik Brighty K) jako źródło potasu.
Wielu stosuje z powodzeniem sole. Torebka za 3 zeta wystarcza na bardzo długo. Żeby zrobić nawóz makro potrzebuje trzy takie torebki. Czy cena ADA jest taka sama?
Wyjątkiem może być porównanie ADA do innych gotowych nawozów (Seria PG, PA, czy Nutrafin). Jednak nie należy pisać, że we wszystkich przypadkach tak jest.
Chociaż nigdy nie stosowałem, przez co trudno mi zgadywać, myślę, że problemu mieć nie powinieneś. ;)
Sprawdź kto tak pisze. Piszą to ludzie, którzy używają ADA i nie liczą się z ceną lub są bezpośrednio związani z tą firmą, vide Grzegorz Guzik z SRWiA.Nigdy tych nawozów nie używałem, ale ludzie piszą że cenowo wychodzi podobnie do innych nawozów a efekty są zaskakujące
W życiu nie uwierzę, że Brighty K wychodzi tyle samo, co np. K2CO3 (składnik Brighty K) jako źródło potasu.
Wielu stosuje z powodzeniem sole. Torebka za 3 zeta wystarcza na bardzo długo. Żeby zrobić nawóz makro potrzebuje trzy takie torebki. Czy cena ADA jest taka sama?
Wyjątkiem może być porównanie ADA do innych gotowych nawozów (Seria PG, PA, czy Nutrafin). Jednak nie należy pisać, że we wszystkich przypadkach tak jest.
- Amadeus
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 360
- Imię: Artur
- Kontakt:
Ja uzywam pierwszy stopien narazie jestem zadowolony choc myslalem ze szybciej przyrost bedzie wiekszy.Minelo ok miesiaca i jest duzo lepiej ale czy faktycznie zostane na ADA ocenie jak zuzyje nastepna partie ( cena nie jest niska -za butelke) choc sa wydajniejsze wiec moze da sie to porownac z innymi gotowcami przynajmniej cenowo
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- macio
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 72
- Imię: Maciek
- Kontakt:
Zastanawiam się nad zabawę z ADA w 27l (a może później w większym baniaku? ). Sprzet jaki mam to 1w/l, AS 6l, Butla co2, rośliny to jak na razie: limponphila aromatica, eleocharis acicularis, hemianthus calitrichides, blyxa japonica, i będzie najprawdopodobniej glossostigma oraz pogostemon helfera. Reszte uważam za nieważną w tej kwestii. Więc jakie na wozy na pocżatek bym potrzebował? Brighty K, Eca, Green Brighty step (1? 2? 3?). Coś jeszcze? Jak zaczynać nawozić? Pól dawki? Mniej?
Teraz kostka