Witam
moje Pielęgnice papuzie rozmnożyły się w akwarium ogólnym i mam dylemat czy przenosić je z jajkami do innego akwarium, czy też same jajka przenieść do innego akwarium.
Jak zostawię je w akwarium ogólnym z wielkimi pielęgnicami Uaru, i wielkimi glonojadami to jestem pewien że nie przeżyją. Proszę o poradę z niecierpliwością!!!
Pielęgnice papuzie rozmnożyły się w akwarium ogólnym
Moderator: ModTeam
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 100
- Imię: Rysiu
Re: Pielęgnice papuzie rozmnożyły się w akwarium ogólnym
Ja na twoim miejscu bym przeniósł same jajka bo pielęgnice jak je przeniesiesz z jajkami to je zjedzą 

- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Rozmnożyły się czy złożyły ikrę? Bo z mojego z tymi pielęgnicami doświadczenia wynika, że po prostu na razie masz ikrę, która za kilka dni, pomimo starannej opieki rodziców, obumrze... Moje pielęgnice mają tak raz na miesiąc-dwa...
[ Dodano: 2009-09-19, 08:22 ]
...to całkowita nieprawda. Pielęgnice, zgodnie z nazwą, bardzo dbają o swoje potomstwo. Może one zostać zjedzone przez inne gatunki, ale rodzice będą narybku bronili i bardzo o niego dbali. W każdym razie w pewnie 90% gatunków tych ryb.
[ Dodano: 2009-09-19, 08:22 ]
rychu454 pisze:Ja na twoim miejscu bym przeniósł same jajka bo pielęgnice jak je przeniesiesz z jajkami to je zjedzą
...to całkowita nieprawda. Pielęgnice, zgodnie z nazwą, bardzo dbają o swoje potomstwo. Może one zostać zjedzone przez inne gatunki, ale rodzice będą narybku bronili i bardzo o niego dbali. W każdym razie w pewnie 90% gatunków tych ryb.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
Pielęgnice te często składają jaja, ale niestety nic z nich nie będzie.
Samce tego gatunku są bezpłodne.
Rozmnażane są tylko w specjalnych hodowlach.
Papuzia to wynik ludzkich eksperymentów genetycznych. Ryby te zostały całkowicie "stworzone" przez człowieka. Stąd tyle odmian barwnych.
Brak rozrodu w naszych akwariach to czysta ekonomia dla hodowców..........niestety. :/
Samce tego gatunku są bezpłodne.
Rozmnażane są tylko w specjalnych hodowlach.
Papuzia to wynik ludzkich eksperymentów genetycznych. Ryby te zostały całkowicie "stworzone" przez człowieka. Stąd tyle odmian barwnych.
Brak rozrodu w naszych akwariach to czysta ekonomia dla hodowców..........niestety. :/
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Sebastian
dzięki za wyczerpującą odpowiedź