wyjazd
Moderator: ModTeam
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: wyjazd
Naprawdę, temat krótkich wyjazdów (do tygodnia) nie jest problemem. Po prostu zostawiamy zbiornik tak jak jest. Przy dłuższym, 2-3 tygodniowym, szykujemy konkretne porcje pokarmu, tak aby mniej więcej raz w tygodniu ktoś ryby nakarmił. Nie prosimy go o podmiany, nie każemy czyścić filtra. Oczywiście zakładam, że światłem steruje wyłącznik czasowy. Akwarium bez problemu przetrwa taką przerwę w obsłudze, nic złego się nie stanie.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 52
- Imię: Joanna
- Kontakt:
U mnie akurat filtr musiał być po tygodniu wyczyszczony, bo miałam wtedy założoną bardzo gęstą gąbkę ze względu na krewetki i z taką gąbką filtr dłużej jak tydzień nie dawał rady pociągnąć. A jak filtr nie pracował tak jak powinien, to i napowietrzanie nie było odpowiednie.
Teraz mam inny filtr i tego problemu nie ma, ale wtedy nie dało rady nie wyczyścić go po tygodniu.
Uważam, że wszystko jest kwestią indywidualnego przypadku.
Teraz mam inny filtr i tego problemu nie ma, ale wtedy nie dało rady nie wyczyścić go po tygodniu.
Uważam, że wszystko jest kwestią indywidualnego przypadku.
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Jeżeli wydajność filtra spada tak drastycznie po tygodniu, to oznacza że że filtr jest po prostu za mało wydajny. Filtr wewnętrzny trzeba czyścić co tydzień, to prawda, ale jego wydajność powinna być na tyle duża, żeby zabrudzenie w tak krótkim okresie czasu nie powodowało tak dużego spadku wydajności.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back