Witam,
Dziś rano zobaczyłem że samica którą znajdowała się w kotniku urodziła 5 młodych, i znacznie schudła, małe opadły na te miejsce które powinno je odizolować od matki jednakże kiedy one płyną w górę to potrafią przepłynąć przez ta niby blokadę i pływają obok matki, pytanie moje dotyczy co teraz zrobić? zostawić samice w kotniku? będzie rodziła dalej? czy to już raczej wszystko co chciała urodzić? Dodaje ze zbiornik do rozrodu to około 24L jest w nim tylko dwie samice które rodzą i młode w kotniku, do tego malutki filtr i temperatura 28 stopni.
Pozdrawiam i Czekam na pomoc.
samica gupika pytanie o poród?
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
samica gupika pytanie o poród?
Szukasz kryjówki dla swoich rybek?
napisz:
AKWA-ART
akwa_art@o2.pl
505-500-601
./redir/http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=2004669
napisz:
AKWA-ART
akwa_art@o2.pl
505-500-601
./redir/http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=2004669
Re: samica gupika pytanie o poród?
To normalne, nic im się nie stanie.Gawron89 pisze:Witam,
małe opadły na te miejsce które powinno je odizolować od matki jednakże kiedy one płyną w górę to potrafią przepłynąć przez ta niby blokadę i pływają obok matki
Samicę z kotnika przerzuciłabym do ogólnego.zostawić samice w kotniku? będzie rodziła dalej? czy to już raczej wszystko co chciała urodzić?
Zależy jak się zachowuje, ale wydaje mi się, że to wszystko i więcej małych nie będzie.
A nawet jak będzie to w ogólnym raczej też przeżyją.
- Damian_7
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Damian
Samica może urodzic więcej młodych niż pięc. Do ogólnego lepiej nie dawaj jak urodzi mlodym nie uda się przeżyc, inne osobniki je zjedzą chyba, że chcesz miec żywy pokarmNicole pisze:że to wszystko i więcej małych nie będzie.

Moja przyszła obsada do 20l:
1x bojownik crowntail
Stop kulom!!!
Jakbym nie wiedziała? :hyhy:Samica może urodzic więcej młodych niż pięc
Na przyszłość - nie wyrywaj wyrażeń z kontekstu, przeczytaj raz jeszcze całe od początku i pomyśl nad sensem zanim napiszesz :luka:
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 85
- Imię: Adam
napewno nic młodym nie będzie, samica jest chyba zbyt zdenerwowana porodem i kotikiem, żeby myśleć o żarciu potomstwa :hyhy: 

pozdrawiam,
Adamas1
Adamas1