molinezja
Moderator: ModTeam
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Jakub
- Kontakt:
molinezja
czy ktoś z was miał już molinezje żółtą bo ja taką rybkę kupiłem , była żółta ale dzisiaj widzę że jedna zdechła a druga ma czarne przebarwienia na skórze czy to może być molinezja czarna barwiona chemicznie
-
- Nowicjusz
- Imię: Bernard
- Nazwisko: Zolna
Re: molinezja
normalna odmiana hoduje je od paru lat razem z czarnymi i młode tak żółte jak i czarne sie rodzą np z żółtej samiczki
także nie przejmuj się

-
- Forumowicz
- Imię: Jakub
- Kontakt:
to dzięki bo słyszałem że niektóre rybki są barwione ale ta jedna mi zdechła może coś z nią było :zalamany:
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 100
- Imię: Rysiu
ja też kupiłem samice molinezji żółtą i się też zrobiła trochę czarna na brzuchu.Nie martw się 

- Hellix
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Aleksander
- Kontakt:
Jeśli chcesz znać prawdziwą przyczynę zgonu to napisz jak najwięcej szczegółów o Twoim akwarium.B z takich pogawędek dowiemy się tylko kto jeszcze miał molinezje o takim ubarwieniu....hulej95 pisze:to dzięki bo słyszałem że niektóre rybki są barwione ale ta jedna mi zdechła może coś z nią było :zalamany:
Ta ryba jest bardzo popularna więc nie ma co się rozczulać nad akurat tą barwną odmianą.
- maol
- Moderator
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
...jeszcze nie słyszałem o sztucznie barwionych molinezjach... To wyjątkowo łatwa w hodowli ryba o tak wielu odmianach barwnych, że sztuczne barwienie na jakikolwiek z istniejących w sprzedaży kolorów to pomyłka.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back