Nowy Pomysł
Moderator: ModTeam
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: £ukasz
Nowy Pomysł
Słuchajcie wpadł mi do głowy taki pomysł: poniewaz mam w domu w sumie 4 filtry TETRY to moge je wykorzystać. Narazie w moim akwarium 240 litrów pracuja 2 filtry tetry jeden to TETRA IN 1000 a drugi to TETRA IN 800 w obydwóch są gąbki- jak myslicie jak założe trzeci filtr TETRY IN 800 i w nim zamiast gąbek dam wkład ceramiczny to lepiej bedzie w akwa czy cos to duzo pomorze?????
KRAKUS
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: Nowy Pomysł
Najlepiej... kup kubełek. To porządne rozwiązanie. A dając filtry tak jak mówisz, oczywiście, będzie lepiej. Ale nie tędy droga i sukcesu w ten sposób nie osiągniesz.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Zainteresowany
No tak wiem że kubełek jest najleprzy tylko że narazie kasy niemam noi miejsca tez zabardzo niemam dlatego chciałem rozwiazać sytuacje za pomoca dodania filtru z wkładem ceramicznym- co myslicie o wkładzie ceramicznym firmy SERA Siporax mini 35g.????? Gdybym taki wkład wrzucił do filtra TETRA IN 800 to jaki byłby tego rezultat????
KRAKUS
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Sera Siporax to bardzo dobry wkład ceramiczny - sam go stosuję. jaki będzie rezultat w takim trójfiltrowym układzie - nie wiem. bakterie się na pewno osiedlą, ale jak to wpłynie na całość środowiska - na pewno pozytywnie, choć pewnie w znacznie mniejszym stopniu, niż w rozwiązaniu z kubełkiem.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Zainteresowany
Noi zastosowałem wkład ceramiczny ale niestety nie sery bo niebyło.Kupiłem wkład ceramiczny firmy FILTUS i zastanawiam sie jeszcze nad wkładem mineralnym co powiecie mi na jego temat czy jest potrzebny i czy go stosujecie u siebie????
KRAKUS