Czy ona jest w ciąży?
Moderator: ModTeam
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Karolina
Czy ona jest w ciąży?
Mam pytanie kilka tygodni temu zakupiłam molinezje, dwie panie i pana i od tamtego czasu wszystkie łącznie z panem znacznie przytyły. Zastanawiam się czy to możliwe żeby rybka była tak gruba czy może jest w ciąży (trwała by ona już kilka tygodni). Proszę o poradę i z góry dziękuję 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Mario_Wawa
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 70
- Imię: Mariusz
- Kontakt:
Re: Czy ona jest w ciąży?
yamona, to jest molinezja balonowa, i ona jest taka gruba
jak sama nazwa wskazuje
Pozdrawiam

Pozdrawiam
-
- Zainteresowany
Po czym w takim razie mogę poznać ze ona jest w ciąży?
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 65
- Imię: Krystian
Po tym że bedzie jeszcze grubsza, sam mam molinezje i po prostu czasami trzeba je głodzić ok 1 dnia. Wtedy brzuchy im maleja.
- maradona
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Magda
Konkretniej to raz w tygodniu. I raczej obowiązkowo a nie "czasami"Versatil pisze:czasami trzeba je głodzić ok 1 dnia
- Plewek01
- Rekin forum
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Z tym obowiązkowo bym nie przesadzał dużo zależy jeszcze od diety naszych ulubieńców. A bez jednego czy dwóch tygodni głodówki na otłuszczenie nie padną ;) . Najlepiej wszystko z umiarem i głowąobowiązkowo a nie "czasami"

-
- Zainteresowany
Nie rozumiem po co je głodzić, no i jest problem techniczny bo one nie pływają w akwarium same więc i reszcie obsady musiało by burczeć w brzuszkach 

- maradona
- Rekin forum
Jednodniowa głodówka oczyszcza organizm z toksym, poprawia funkcjonowanie układu pokarmowego i chroni przd otłuszczeniem. W środowisku naturalnym ryby często bywają głodne.
Głowówka jest jedną z 7 zasad zdrowego żywienia ryb
Głodówka obejmuje wszystkie ryby (oprócz narybku).
Ryby 2 tygodnie przetrwają bez jedzenia, więc nie martw sie. Wyjdzie całej obsadzie tylko na zdrowie

Ryby 2 tygodnie przetrwają bez jedzenia, więc nie martw sie. Wyjdzie całej obsadzie tylko na zdrowie

-
- Zainteresowany
Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące tej rybci, czy może ona zajść w ciąże np. z gupiczkiem? i jeśli tak czy jest to dla niej bezpieczne? (Pytam ponieważ moi panowie gupiki nie odstępują pań molinezji na krok).
- Plewek01
- Rekin forum
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Się nie martwię tylko śmiem twierdzić, że moje nie zawsze potrzebują jednodniowej głodówki, bo to wszystko zależne jest od tego co im podaję i w jakich ilościach. I czasem jest im potrzebna nawet 2-dniowa głodówka a czasem jej po prostu nie robię w ogóle przez np. miesiąc. A to że przeżyją i z 2 tyg. to akurat wiem
[ Dodano: 2010-09-05, 21:39 ]

[ Dodano: 2010-09-05, 21:39 ]
Może ale to raczej skrajne przypadki. :]yamona pisze:może ona zajść w ciąże np. z gupiczkiem?
- Lermi
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 450
- Imię: Kinga
- Kontakt:
A panowie gupiczki pływają za wszystkim co się rusza i nie próbuje ich zjeść, a to o niczym nie świadczy. To nie głodzenie ryb. One nie są jak ludzie, że jedzą śniadanie, obiad, kolację. To raczej imitacja normalności. I tak to co im dajemy do jedzenia to podobnie jakbyśmy jedli cały czas fastfood. Z małą ilością zużytej energii dostają dużo wysoko kalorycznego żarcia.
Nie tylko chłopaki lubią robaki
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 65
- Imię: Krystian
Kazdy glodzi ryby wtedy kiedy jest im to potrzebne -.-
nic im sie nie stanie, najwyzej oskubia rosliny
nic im sie nie stanie, najwyzej oskubia rosliny
-
- Forumowicz
Jest dokładnie tak jak napisała maradona:
To, że robimy głodówkę nie jest w żadnym stopniu zależne od tego co i jak często podajemy rybom do jedzenia.maradona pisze:Jednodniowa głodówka oczyszcza organizm z toksym, poprawia funkcjonowanie układu pokarmowego i chroni przd otłuszczeniem. W środowisku naturalnym ryby często bywają głodne.
"Wyobraź sobie, że jesteś tak mały, tak naprawdę maleńki, że możesz wejść do swojego akwarium, by z bliska obserwować i osobiście odczuć efekty własnej konstrukcji."
- maradona
- Rekin forum
Zielonooka wiemZielonooka pisze:To, że robimy głodówkę nie jest w żadnym stopniu zależne od tego co i jak często podajemy rybom do jedzenia.

-
- Forumowicz
maradona, wiem, że wiesz ;) a ja napisałam, bo zainspirowało mnie to:
Plewek01 pisze:śmiem twierdzić, że moje nie zawsze potrzebują jednodniowej głodówki, bo to wszystko zależne jest od tego co im podaję i w jakich ilościach. I czasem jest im potrzebna nawet 2-dniowa głodówka a czasem jej po prostu nie robię w ogóle przez np. miesiąc
"Wyobraź sobie, że jesteś tak mały, tak naprawdę maleńki, że możesz wejść do swojego akwarium, by z bliska obserwować i osobiście odczuć efekty własnej konstrukcji."