Witam,
mam podejrzenia, że moja ampularia nie żyje. Znalazłam ją dziś rano przyklejoną do ściany akwarium, ale zaniepokoiło mnie, że jej noga jest pomarszczona a nie przyssana cała powierzchnią jak dotychczas. Po lekkim dotknięciu ślimak opadł na dno i tak już został. Muszla jest całkiem otwarta, noga tak jak pisałam, jakby podkurczona i sztywna. Nie reaguje na dotyk, ani na jedzenie, które jej podsuwałam.
Miałam ją niecały tydzień. 25 l, 27 stopni, ślimak + bojownik.
Domyślam się odpowiedzi, choć liczę, że udaje, jak to ampularie mają w zwyczaju. Jak to sprawdzić? Proszę o pomoc.
Martwa ampularia??
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 25
- Imię: Agata
- Garownik
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Sebastian
- Kontakt:
Re: Martwa ampularia??
Jak się trzymała na szybie to żyje.Ale jak teraz leży na skrupie to ją przewróć na nogę.
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 25
- Imię: Agata
Trzymała się, ale po lekkim dotknięciu odpadła. Przewróciłam i położyłam kawałek jedzenia, ale od rana nic...
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 95
- Imię: Adrian
- Nazwisko: O
- Kontakt:
Gdzieś czytałem, że kiedy w wodzie jest za mało wapnia to one nie mogą rosnąć brakuje budulca do skorupy i umierają. Poczekaj trochę na pewno śpi, ale patrz na niego ale nie dotykaj.
-
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Kuba
- Nazwisko: Ptasie xD
- Kontakt:
Weź w rękę i powąchaj, jak śmierdzi truchłem to wywal ;]
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami