Zgodnie z zapowiedzią w POWITANIACH pytam:
Największe koszty generowała ... grzałka a więc:
Jakie ryby i rośliny zimnolubne (poza welonami) ?
Temperatura w domu nie spada poniżej 20 st.C Zimą między 21-22.
Ryby i rośliny ZIMNOLUBNE
Moderator: ModTeam
Re: Ryby i rośliny ZIMNOLUBNE
kardynałek chiński- mała, stadna rybka, typowo zimnolubna, łatwa w utrzymaniu, dobra dla początkujacego akwarysty, jeden warunek, temp maks 22stC (rybka powyżej zaczyna tracić barwe)
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Pawe³
Rośliny:
Pierwsze to oczywiscie Moczarka argetynska temp. 15-24C, Christmas moss, lub kazdy inny mech. Ludwigia repens, Bacopa caroliniana, Didiplis diandra, Potamogeton gayii, Ludwigia arcuata.
Ryby:
Tu za leży w jakim stopniu się znasz na akwarystyce jak nie to masz to to kolega napisał, a jak masz większe pojęcie to ( i masz dojście do takich ryb
): nie podałeś L zbiornika więc podaje do 45L można w większym Muławka, Okończyk moczarowy, Notropis lutrensis do 150L + Bass słoneczny, Zacco platypus, Różanka, Bassek tarczowy. Jak wcześniej nadmieniłem ryby te są trudne do zdobycia w Polsce ale na prawdę warto trochę pokombinować. ;-)
Pierwsze to oczywiscie Moczarka argetynska temp. 15-24C, Christmas moss, lub kazdy inny mech. Ludwigia repens, Bacopa caroliniana, Didiplis diandra, Potamogeton gayii, Ludwigia arcuata.
Ryby:
Tu za leży w jakim stopniu się znasz na akwarystyce jak nie to masz to to kolega napisał, a jak masz większe pojęcie to ( i masz dojście do takich ryb

- kasia2005
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Kasia ;-)
- Kontakt:
w takich temperaturach również danio pręgowany i lamparci dobrze się czują nie zaszkodzi im także spadek temperatury poniżej 20 stopni
Pierwsze przykazanie akwarysty: Nie będziesz nigdy wierzył sprzedawcy z zoologa
Drugie przykazanie: Sprzedawca w zoologu dopiero zaczyna mówić prawdę,
jak skuma, ze sie znasz!
pozdrawiam
Drugie przykazanie: Sprzedawca w zoologu dopiero zaczyna mówić prawdę,
jak skuma, ze sie znasz!
pozdrawiam
Dzięki za szybką reakcję.
No no co niektórzy mają ciekawe zdjątka w nickach. Ciekawe czy swoje czy zapożyczone...
Jakie mam szkło napisałem w powitaniach.
Troszku sporaśne 150x50x50....
No no co niektórzy mają ciekawe zdjątka w nickach. Ciekawe czy swoje czy zapożyczone...
Jakie mam szkło napisałem w powitaniach.
Troszku sporaśne 150x50x50....