Zarysowania na akwarium
Moderator: ModTeam
- Kasjanna
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Kasja
Zarysowania na akwarium
Podczas czyszczenia przedniej szyby zarysowałam akwarium. Jest to rysa od wew. na ok. 5 cm. Z bliska widoczna. Czy jest sposób by ją usunąć czy zminimalizować? Po drugie czy stwarza to zagrożenie pęknięcia akwarium (mój zbiornik 54 profil ma 5, 5 roku), w związku z czym lepiej kupić nowe?
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: Zarysowania na akwarium
Można to zrobić specjalna pastą polerską, ale nie da rady bez całkowitego opróżnienia zbiornika. A pęknięciem 54l bym się nie przejmował.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

- Kasjanna
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Kasja
Dzięki za odp. Niemniej jak zobaczyłam cenę takiej pasty, to stwierdziłam, że to nie ma sensu. Koszt co niemal cena nowego zbiornika.

Nie mogę sobie pozwolić na zalanie sąsiada i drewnianej podłogimaol pisze:A pęknięciem 54l bym się nie przejmował.

- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Tak jak pisałem, nie przejmuj się. Nie pęknie, chyba że to rysa diamentem albo ma milimetr na głębokość. Zarysowanie podczas czyszczenia nie jest niczym groźnym. A i 54 litry na podłodze to jeszcze nie dramat 

Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back