Microrasbora Galaxy
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Mateusz
Microrasbora Galaxy
Jestem w trakcie przygotowywania rośliniaka w 112l. dziś zastawiałem się nad obsadą i zainteresowały mnie microrasborki galaxy ale po rozmowie z innym akwarysta doszły mnie słuchy, że dorosłe ryby lubią się giąć i garbić. Spotkał się ktoś z takim przypadkiem?
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Kamil
Re: Microrasbora Galaxy
miałem kiedyś galaxy i nie, nic takiego mi się nie przydarzyło 

- bercia289
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Bernadetta
- Nazwisko: Baranowicz
- Kontakt:
Dzieje się tak najcześciej w złych warunkach oraz przyczyna jest choroba neonowa.
Najczęściej atakująca kąsacze. ale i lubi zaatakować inne ryby.
Najczęściej atakująca kąsacze. ale i lubi zaatakować inne ryby.
Nie każdy kto posiada akwarium jest akwarysta.
./redir/https://www.facebook.com/SklepZoologicz ... ts&fref=ts
NIE MĘCZ RYB W KULI!!!
./redir/http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=9626199
./redir/https://www.facebook.com/SklepZoologicz ... ts&fref=ts
NIE MĘCZ RYB W KULI!!!
./redir/http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=9626199
-
- Nowicjusz
- Imię: Mateusz
Dziękuję za odpowiedź 

-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 375
- Imię: Wojtek
Mam galaxy już długo ( kupowałem w czasach gdy kosztowały po ok 20 zł) i nie zauważyłem nic takiego.
Pzdr.
Pzdr.
- OTTO
- Akwarysta
- Imię: Tomek
Niebawem będę chciał zakupić stadko Galaxy, jednak mam obawy czy nie będą mi wyskakiwać ze zbiornika jak teraz to robią Razbory Espei i Hengela.
Dodam że jest to nagminne, zbiornik nie aż tak mały bo 240 l ale odkryty no i skaczą, pół biedy jak z moją asekuracją bo je wrzucam z powrotem ale w nocy czy jak jestem w pracy kończy się to dla nich dyskwalifikacją .
Tak więc czy ktoś zauważył albo słyszał a żeby Galaxy wyskakiwały z otwartych zbiorników ?
Bo szkoda mi kasy i rybek
Co do garbienia się to przy Espei też zauważyłem że niektóre osobniki wyglądały jakby miały złamany kręgosłup i padały, ale to chyba ze 3 szt na 40 miały.
Dodam że jest to nagminne, zbiornik nie aż tak mały bo 240 l ale odkryty no i skaczą, pół biedy jak z moją asekuracją bo je wrzucam z powrotem ale w nocy czy jak jestem w pracy kończy się to dla nich dyskwalifikacją .
Tak więc czy ktoś zauważył albo słyszał a żeby Galaxy wyskakiwały z otwartych zbiorników ?
Bo szkoda mi kasy i rybek

Co do garbienia się to przy Espei też zauważyłem że niektóre osobniki wyglądały jakby miały złamany kręgosłup i padały, ale to chyba ze 3 szt na 40 miały.
Naloz na akwarium siatke taka jaka sie daje na styropiany na elewacje, rozwiazanie malo estetyczke ale spelnia swoja role 

- OTTO
- Akwarysta
- Imię: Tomek
Nic nie będę nakładał, wybrałem opcję bez pokrywy żeby móc grzebać w każdej chwili bez zdejmowania czegokolwiek, poza tym z góry też się fajnie obserwuje zwłaszcza rośliny.
Jeśli już zakładać jakąś siatkę to lepiej moskitierę, ale i tak moim zdaniem ogranicza to światło.
Tak więc trudno co ma wyskoczyć to wyskoczy
Jeśli już zakładać jakąś siatkę to lepiej moskitierę, ale i tak moim zdaniem ogranicza to światło.
Tak więc trudno co ma wyskoczyć to wyskoczy

Ja bym polecal zakladac na noc siatke taka co sie daje do styropianow, ja mam juz straty 3 neonki...nic fajnego jak rano wstajesz i widzisz rybe na podlodze.