Śmierdzaca woda
Moderator: ModTeam
Śmierdzaca woda
Witam,
w akwarium strasznie smierdzi mi woda a ze jest to akwarium otwarte to wali mi w calym pokoju.
Do wody leje nawozy ( one nie smierdza ) 5ml dziennie, bakterie PSB ( one smierdza ) wegiel w plynie ( nie smierdzi ) wczesniej mialem wklad torf granulowany od JBL ale wyciagnelem, akwarium smierdzialo przed laniem smierdzacych bakterii.
Smierdz tak jak by to bylo staw jakis czy jezioro.
Prosze o pomoc.
Pozdrawiam,
xXSoobekXx
w akwarium strasznie smierdzi mi woda a ze jest to akwarium otwarte to wali mi w calym pokoju.
Do wody leje nawozy ( one nie smierdza ) 5ml dziennie, bakterie PSB ( one smierdza ) wegiel w plynie ( nie smierdzi ) wczesniej mialem wklad torf granulowany od JBL ale wyciagnelem, akwarium smierdzialo przed laniem smierdzacych bakterii.
Smierdz tak jak by to bylo staw jakis czy jezioro.
Prosze o pomoc.
Pozdrawiam,
xXSoobekXx
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Adrian
Re: Śmierdzaca woda
Możliwe że coś gnije ci w tym akwarium, skoro śmierdzi przed laniem bakterii.
Przytoczę Twoje rady
xXSoobekXx pisze:Restart, nic innego.
wymyc wszystko dokladnie i na nowo zalozyc.
xXSoobekXx pisze: Jak wymieniasz podloze, to wszystko ale to doslownie wszystko dobrze umyj, przeczysc i restart na nowej w 100% wodzie.Tylko wtedy taki restart ma sens.
Myslalem o tym wlasnie, zrobie akwarium na zwirku czarnym pod to substrat. 

-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Adrian
Piasek ma to do siebie właśnie że w niektórych zbiornikach szybko gnije, powodem mógł być piasek, dobry pomysł z tym żwirem 

Tego nie wiedzialem, dzieki : )adrian995 pisze:Piasek ma to do siebie właśnie że w niektórych zbiornikach szybko gnije, powodem mógł być piasek, dobry pomysł z tym żwirem
To zależy od piasku = nie od zbiornikaadrian995 pisze:Piasek ma to do siebie właśnie że w niektórych zbiornikach szybko gnije,

-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Andzej
Natychmiast usunąłbym piasek z wody,bardzo często gnije i potem nic dziwnego,że woda zaczyna po prostu śmierdzieć. Jeżeli możesz to wymień po prostu na żwirek,najlepiej typu Kwarc.
Dzieki ;)Akwarystyczny24 pisze:Natychmiast usunąłbym piasek z wody,bardzo często gnije i potem nic dziwnego,że woda zaczyna po prostu śmierdzieć. Jeżeli możesz to wymień po prostu na żwirek,najlepiej typu Kwarc.