Gupik i ciąża
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Dominik
Gupik i ciąża
witam mam gupika w ciąży już ma dość duży brzuch i zastanawiam się czy mogę go już włożyć do butelki żeby tam urodziła na spokojnie ? i czy ich nie zje przy porodzie lub po ?
o to filmik na którym widać gupika w ciąży : http://tinypic.com/r/xll260/5
prosilbym o szybką odpowiedź
o to filmik na którym widać gupika w ciąży : http://tinypic.com/r/xll260/5
prosilbym o szybką odpowiedź
-
- Nowicjusz
Re: Gupik i ciąża
taka normalna wycięta po mineralnej wodzie z dziurkami zrobionymi
- matrix82
- Moderator
- Pojemność akwarium: 96
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
To już lepiej weź słoik, jak największy.
Co do samego momentu odłowienia to ciężko jest określić, zazwyczaj to robiłem jak już zaczęły się pojawiać młode rybki. Ale możesz odłowić wcześniej. Pamiętaj tylko aby w tak małym "zbiorniku" podmieniać codziennie wodę. Po wszystkim odłów samiczkę.

Co do samego momentu odłowienia to ciężko jest określić, zazwyczaj to robiłem jak już zaczęły się pojawiać młode rybki. Ale możesz odłowić wcześniej. Pamiętaj tylko aby w tak małym "zbiorniku" podmieniać codziennie wodę. Po wszystkim odłów samiczkę.
-
- Nowicjusz
a jak urodzi np jak mnie nie będzie w domu albo w nocy gdy wszyscy śpią ? to może je zjeść ?
-
- Nowicjusz
ale czy po tym nagraniu wskazuje że ona jest w ciąży ? bo trochę szkoda ją wyciągać żeby miała się męczyć ?
- Timur
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Krzysztof

Pozdrawiam Krzysiek
- asiara73
- Stały bywalec
- Imię: Joanna
- Kontakt:
Samica jak wystraszona to zjada młode.Jak kiedys patrzałam na nia podczas porodu to od razu zjadała młode.
Po drugie-butla to porazka,lepiej słoiik wieeelki i aby zimna woda nie była.
Co do porodu to opisze zachowanie ryby.
Gupikowa jak zacznie tak dziwnie pływac pyskiem przy szybie GÓRA -DÓŁ to znaczy ze ma bóole i jest poród.Przed porodem często pływa gdzies z tylu akwa na samej gorze.A jak zobaczysz ze znika na dól to szuka schronienia aby puscic kilka rybek przy porodzie.Przewaznie podplywa na dno i tak lekko ogon zadziera.
Pilnuj albo kup za 20 zł taki plastikowy kotnik z podwójnym dnem i w głownym akwarium go wstaw-pływa sam na górze i urodzone rybki opadaja na dno i matka ich nie ma jak zjęśc
Po drugie-butla to porazka,lepiej słoiik wieeelki i aby zimna woda nie była.
Co do porodu to opisze zachowanie ryby.
Gupikowa jak zacznie tak dziwnie pływac pyskiem przy szybie GÓRA -DÓŁ to znaczy ze ma bóole i jest poród.Przed porodem często pływa gdzies z tylu akwa na samej gorze.A jak zobaczysz ze znika na dól to szuka schronienia aby puscic kilka rybek przy porodzie.Przewaznie podplywa na dno i tak lekko ogon zadziera.
Pilnuj albo kup za 20 zł taki plastikowy kotnik z podwójnym dnem i w głownym akwarium go wstaw-pływa sam na górze i urodzone rybki opadaja na dno i matka ich nie ma jak zjęśc

- asiara73
- Stały bywalec
- Imię: Joanna
- Kontakt:
Rosliny pływajace zakup i młode gupiki nie beda zjedzone. ja nie miałam kasy na rosliny to wyciagnełam kilka z podłoza i one pływały na górze i gupiki przetrwały z 40 sztuk jakies 15 przetrwało.