PIELĘGNICA PAPUZIA

Nie wiesz jakie rybki wpuścić np. do 50l akwarium? W tym dziale możesz uzyskać porady jaka obsada była by najlepsza.

Moderator: ModTeam

GOLUMN
Nowicjusz
Pojemność akwarium: 200
Imię: Robert

PIELĘGNICA PAPUZIA

Post autor: GOLUMN » 2013-10-09, 11:02

Witam wszystkich.
Chciałbym w akwarium PIELĘGNICE PAPUZIE.Akwarium 200-240l.Jakie ryby i rośliny można z nimi umieścić?
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
PS.
Proszę nie pisać,że to są mutanty i to nie żadna ryba i tak dalej bo nie w tym celu zakładam nowy wątek.
Proszę o wypowiedzi ludzi,którzy mają lub mieli te rybki.

Awatar użytkownika
maol
Moderator
Imię: Marcin
Nazwisko: Olszewski

Re: PIELĘGNICA PAPUZIA

Post autor: maol » 2013-10-09, 11:15

W takim litrażu możesz mieć ładne stadko 5-6 takich ryb. Z czasem mogą urosnąć, wtedy trzeba będzie zmniejszyć ich liczbę. To spokojnie i mało agresywne ryby, możesz trzymać z nimi np. zbrojnika (nawet trochę większego)lub mniejsze ryby, np. neony. Co do roślin - niestety pielęgnice papuzie raczej rośliny będą niszczyć dlatego zwykle trzyma się je z gatunkami o silnych i twardy liściach - doskonale nadają się do tego anubiasy.

Będą również wymagały karmienia pokarmami mięsnymi - np. sercem wołowym, przynajmniej raz na kilka dni.

P.S. Miałem te ryby wiele lat. To ze są krzyżówką... i tu nie zdradzę, nie oznacza ze to jakies mutanty. To po prostu bezpłodna krzyżówka... no nie powiem :). To bardzo fajne, kolorowe i ciekawskie ryby, w sam raz do trochę większego akwarium.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.

Złote ciacha come back :)

GOLUMN
Nowicjusz
Imię: Robert

Post autor: GOLUMN » 2013-10-09, 14:27

P.S. Miałem te ryby wiele lat. To ze są krzyżówką... i tu nie zdradzę, nie oznacza ze to jakies mutanty. To po prostu bezpłodna krzyżówka... no nie powiem :).

Podobno krzyżówka pielęgnicy cytrynowej i zebra.

Awatar użytkownika
maol
Moderator
Imię: Marcin
Nazwisko: Olszewski

Post autor: maol » 2013-10-10, 09:21

Nie :)
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.

Złote ciacha come back :)

ODPOWIEDZ