Witam
Potrzebuje waszej opini i pomocy przy doborze obsady akwarium 240l. Obecnie plywaja w nim 4 dorosle skalar, dwie pary oraz 8 kiryskow. Chce do nich dolozyc pielegniczki kakadu lub ramireza i jakies rybki plywajace w srodkowej strefie akwarium. Nie chce mieszac ryb z roznych biotopow wiec moze ktos poleci jakies ladne rybki ??
Potrzebna pomoc do obsady 240L
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Ewa
Potrzebna pomoc do obsady 240L
Ostatnio zmieniony 2014-01-10, 00:19 przez arletta66, łącznie zmieniany 1 raz.
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: Potrzebna pomoc do obsady 240L
Parka pielęgniczek przy dnie może być. Jako ryby do środkowej strefy można spróbować wpuścić neonki (ale skalary mogą niestety chcieć je zjeść), ale można też dać np. brzanki sumatrzańskie w stadku jakichś 5-6 sztuk. Nie powinno dochodzić do większych konfliktów ze skalarami, a są to fajne, widowiskowe ryby.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Ewa
Re: Potrzebna pomoc do obsady 240L
brzanki sumatrzańskie bedzie przeszkadzac skalara mialam i nie zdalo egzaminu niestety. a poza neonami jakies inne rybki?? . Narazie planuje taka obsade:
4 skalary 2 pary
8 kiryskow
1+2 kakadu
kilka ramirezek
labeo mi sie podoba ale nie wiem czy nie bedzie za duzego tloku na dole
i potrzebuje ryb ktore plywalyby w gornej i srodkowej czesci zbiornika razem ze skalarami.
4 skalary 2 pary
8 kiryskow
1+2 kakadu
kilka ramirezek
labeo mi sie podoba ale nie wiem czy nie bedzie za duzego tloku na dole
i potrzebuje ryb ktore plywalyby w gornej i srodkowej czesci zbiornika razem ze skalarami.