Moja molly ciągle przegania, torturuje i obgryza samcowi płetwy. Nie pozwala nawet przepłynąć obok siebie. Myślałem, że to ten koleś jest jakiś bojaźliwy albo nie teges i kupiłem jeszcze jednego. Niestety z nim jest to samo. Ta kobitka Black Molly jest jakaś nawiedzona :-/ i obawiam się, że jednak nie nadaje się na dobrą matke, żonę czy choćby kochankę ;-)
Szkoda, bo nie kupuje żywego pokarmu i myślałem że bardzo płodne molinezje chociaż co jakiś czas bedą produkować narybek, który byłby jakimś uzupełnieniem menu dla reszty rybek.
Czytałem rózne fora i nie spotkałem się by ktoś opisywał podobne zachowanie samicy. Czekam na opinie :-)
Samiczka molinezji molestuje swoich samców
Moderator: ModTeam
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Kuba
- Nazwisko: Dziok
- Kontakt:
Re: Samiczka molinezji molestuje swoich samców
Minęło trochę czasu i brak odpowiedzi.
Czy teraz też tak jest? Co zrobiłaś?
Czy teraz też tak jest? Co zrobiłaś?
- Morter
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Piotr
- Kontakt:
może ona po prostu jest jakaś świrnięta...
Życie ma cierpki smak, ale ja lubię wytrawne drinki...
strona mojego szwagra fotografa - serdecznie zapraszam - www.kirczuk.pl
strona mojego szwagra fotografa - serdecznie zapraszam - www.kirczuk.pl
- Piwosz
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 216
- Imię: Konrad
- Kontakt:
Raven, pierwszy raz spodkałem sie z takim zachowaniem molinezji. U mnie owszem czasem samica pogoni samca ale nie obgryza mu płetw. A moze ta samica jest dużo większa od samca?
- Raven
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 112
Teraz jest już lepiej :-) goni ich ale płetwy są całe. Nie wiem czego jest taka dziwna i wcale nie jest większa od samców. Jako 10-latek miałem akwarium i wtedy molinezje miały narybek praktycznie co 2 miesiące. A teraz takie samice-feministki, nie pozwolą się nawet zbliżyć :mrgreen: . Ehhh może czasy sie po prostu zmieniły ;-)
- Piwosz
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 216
- Imię: Konrad
- Kontakt:
Raven, najwidoczniej tak ;-)
A tak na poważnie to może jakieś tymczasowe nie powodzenia :-P . U mnie samiczka molinezji jest 2 razy większa od samców i nic im nie robi.
A tak na poważnie to może jakieś tymczasowe nie powodzenia :-P . U mnie samiczka molinezji jest 2 razy większa od samców i nic im nie robi.