Pozdrawiam
Moderator: ModTeam
lepiej żeby były małe w stosunku do akwarium, niż gdyby miały być za duże, pamiętajbabel pisze:Choć w tym co mam i tak wyglądają "małe" w porówaniu do akwrium.
Mam pytanie?babel pisze:No niestety moje tak szybko nie rosną. Ostatnio zobaczyłem te welonki mojej kuzynki w takim małym akwarium, że są z 2 razy większe od moich to mnie zaczęło zastanawiać czemu moje tak nie rosną... Pewnie, podrosły odkąd je mam ale nie aż tak bardzo. Mam nadzieję, że jak im sprawię 112l zbiornik to podrosną i bądą miały sie dobrze.
Nie wiem może moje rybki są zestresowane (choć na takie nie wyglądają), może ma na to wpływ to, że akwarium jest profilowane, może mam źle ustawiony kierunek nadmuchu filtra. Mam wydajny filtr (300l/h) i ustawiłem go tak aby powietrze leciało na boczną ścianę i rozchodziło się po niej i troche też rozchodzi sie po scianie profilowanej. Zrobiłem tak bo w innym razie filtr robił zbyt duże chyba krążenie wody. Filtr bardzo dobrze filtruje, przez ten rok nie zmieniałem ani razu wody (kilka razy tylko dolewałem bo wyprowała) a wodę mam krystalicznie czystą (każdy kto przyjdzie to się zachwyca jakią to ja mam wodę:P).
!! wspułczuje twoim rybom :-/Należy podniemiać wodę co tydzień bez znaczenia czy jest czysta czy nie? Pierwsze słyszę... Po co podmieniac skoro jest czysta? Aby zmieniać środowisko rybkom? I to co tydzień? Nie wiem ale pierwsze słyszę...