Welonki + zbrojnik niebieski?
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
Welonki + zbrojnik niebieski?
Witam, czy welonki można trzymać razem z glonojadem? Ma ktoś takie połączenie? Welony to ryby zimnolubne, glonojad chyba woli cieplejszą wodę. Czy można to jakos pogodzic np. utrzymując temp. w akwarium na poziomie 21°C?? Zależy mi na glonojadzie ale sam nie wiem czy nie za zimno mu w 21°C...
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: Welonki + zbrojnik niebieski?
Właśnie z tego powodu nie możesz. Welonki lubią naprawdę zimną wodę 20°C maksimum. Glonojad wymaga 26°C i więcej. Nie da się ustawić temperatury "średniej" - oba gatunki bedą się w niej źle czuły, bedą słabe, osowiałe, chorowite. Welonki trzyma się z reguły same - i nie ma sensu "na siłę" trzymanie z nimi innych ryb. A jeżeli koniecznie chcesz mieć również glonojada - no to kłania się osobne akwarium...babel pisze:Welony to ryby zimnolubne, glonojad chyba woli cieplejszą wodę. Czy można to jakos pogodzic np. utrzymując temp. w akwarium na poziomie 21°C?? Zależy mi na glonojadzie ale sam nie wiem czy nie za zimno mu w 21°C...
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
Re: Welonki + zbrojnik niebieski?
Hmmm, no cóż pozostaje mi oddanie glonojada w dobre ręce... Dzięki za pomoc.
wyjaśnione, więc temat do zamknięcia
- Morter
wyjaśnione, więc temat do zamknięcia

Ostatnio zmieniony 2007-08-31, 15:59 przez babel, łącznie zmieniany 1 raz.