Martwy narybek molinezji czarnej...
Moderator: ModTeam
- Kamcia17
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 90
- Kontakt:
Martwy narybek molinezji czarnej...
Tak jak w temacie. Kilka rybek jeszcze plywalo, ale tez z takimi brzuchami.
Nie mam pojecia co to jest i dlaczego tak sie stalo. Dwa poprzednie mioty byly zdrowe. Tylko w tym drugim jedna rybka byla taka jak te teraz.
Pommozcie bo nie mam pojecia dlaczego tak sie stalo. Moze trzeba bedzie wymienic samice? Lub samca?
Nie mam pojecia co to jest i dlaczego tak sie stalo. Dwa poprzednie mioty byly zdrowe. Tylko w tym drugim jedna rybka byla taka jak te teraz.
Pommozcie bo nie mam pojecia dlaczego tak sie stalo. Moze trzeba bedzie wymienic samice? Lub samca?
[glow=blue]Kamcia17[/glow]<<<My sexy photo:D
90l:4x brzanka sumatrzańska,2x molinezja cz.,2x mieczyk,2x bojownik,2x zbrojnik(lamparci,złoty),2x gupik
28l:małe>3x molinezja,1x zbrojnik
90l:4x brzanka sumatrzańska,2x molinezja cz.,2x mieczyk,2x bojownik,2x zbrojnik(lamparci,złoty),2x gupik
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Norbert
Re: Martwy narybek molinezji czarnej...
zdarza sie że młode rodzą sie martwe, powoduje to zła dieta, przyspieszenie lub opóznienie porodu, towarzystwo innych ryb i nieodpowiednie parametry wody
- Kamcia17
- Forumowicz
- Kontakt:
Mi nie chodzi o to ze byly martwe...
Chodzi o to ze wszystkie mialy duze brzuchy i pewnie dlatego umarly. Ale pytam - dlaczego te duze brzuchy??? Co im moglo byc??? Jeden kolega powiedzial mi ze to moze byc jakas dziedziczna rakowatosc, ale nie jest pewnien. Co jeszcze mozna tu podejzewac???
Chodzi o to ze wszystkie mialy duze brzuchy i pewnie dlatego umarly. Ale pytam - dlaczego te duze brzuchy??? Co im moglo byc??? Jeden kolega powiedzial mi ze to moze byc jakas dziedziczna rakowatosc, ale nie jest pewnien. Co jeszcze mozna tu podejzewac???
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Krzysztof
- Nazwisko: Kulik
moje molinezje jak się rodzą też mają duże brzuchy.Utrzymuje się to przez kilka dni.A czy widziłaś jak leżały martwe,czy może Ci po prostu znikły?Bo mogli je zjeść.Albo tak się ukryły.
Krzych
- Mariusz86
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Mariusz
- Kontakt:
W jakiej temperaturze Twoja molinezja rodzi młode? Masz natlenowany zbiornik?
Doścignąć niedoścignione...
- Kamcia17
- Forumowicz
- Kontakt:
Oj to nie chodzi o to jaka temperatura itp. Musza cos miec w genach. Mialy takie brzuchy, ze wygladalo to jakby mialy taki jeden wielki guz na brzuchu, i wszystkie tak samo... niektore jeszcze plywaly, inne ledwo ruszaly sie, lezac na dnie, a reszta (bardzo duza reszta) lezala martwa na dnie...
Krzych szkoda slow do ciebe... ehhh
Krzych szkoda slow do ciebe... ehhh
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 126
- Imię: Johny
to jest żółtko którym ryby odżywiają się przez pierwsze dni swojego życia. Po tym czasie żółtko zostaje całkowicie wchłonięte. Przyczyna problemu leży gdzie indziej.Kamcia17 pisze:Mialy takie brzuchy
126L, 3x18W,
2+1 pielęgniczki kakadu,
2 kiryski, 7 danio czerwone, kiełbik, 5 gupików, uklejka, 3 glonojady syjamskie, 2 kosiarki
start 2 lipca 2007
2+1 pielęgniczki kakadu,
2 kiryski, 7 danio czerwone, kiełbik, 5 gupików, uklejka, 3 glonojady syjamskie, 2 kosiarki
start 2 lipca 2007
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Karol
A może dlatego, że ryby były spokrewnione? Tzn: Jak masz samice i samca. Oprócz tych dwóch molinezji nie masz innych rybek. Dowiadujesz się, że twoje molinezje mają dzieci. Później (z 6 miesięcy potem) dzieci tych dwóch molinezji są już dorosłe i gotowe do rozmnożenia. Po 2 miesiącach samica rodzi, ale martwy narybek, z powodu komplikacji genetycznych.
trochę to niezrozumiałe, ale jednak...
Pozdrawiam
Ślimuch
trochę to niezrozumiałe, ale jednak...
Pozdrawiam
Ślimuch
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Nie wskrzeszamy bez wyraźnej potrzeby tematów wyczerpanych bądź naprawdę starych.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back