Mariusz86 pisze:Życzę powodzonka!! Jak Ci się uda wychować to opisuj wszystko ;) i dawaj fotki.. Jaka para Ci się dobrała? Masz fotki?
Witaj! Mam takiego pecha, ze kuzynka wyjechala na tydzien do Zakopanego i pozycyzlem jej aparat na ten okres.. nie mam mozliwosci zrobienia zdjec:(
Para nadal troskliwie opiekuje sie ikra! Przeniosla ją juz kilka razy z dolu korzenia na góre korzenia i tak kilka razy:)
Samiec na przemian z samica zmieniaja sie. Raz samiczka napowietrza ikre, a samiec broni dostepu do niej innym rybą a raz samiec napowietrza a samiczka broni dostepu do niej
W parke dobraly sie ryby ktore kupilem okolo 8-9 miesiecy temu od hodowcy. Ryby maja okolo 11-12 miesiecy

Są to 2 PIGEON BLOOD ;)
ps: dziwi mnie to, ze mija juz 4ty dzien, a larwy nadal sie nie odczepiają od korzenia.
Z tego co czytalem po 3 dniach larwy pobierają pokarm od rodzicow. Widocznie w moim przypadku jest inaczej
Pozdrawiam!
[ Dodano: 2007-10-19, 17:56 ]
Nadal informuje, ze larwy zyja

Jest dzien 6. Niektore odczepiaja juz sie na chwile od korzenia. Nie wiem kiedy przestana byc larwami, tylko rybami

Larwy(lub male paletki[nie wiem jak nazwac]) powinny pobierac pokarm od rodzicow. Parka przybiera czarny kolor i wlasnie do czarnego plyna malutkie paletki.
Moze sie nie odrywaja, bo korzen jest ciemny? tego nie wiem.
Niestety zauwazylem, ze te rybki ktore odczepiaja sie od korzenia zjadają rodzice.
Szkoda:(
[ Dodano: 2007-10-22, 18:39 ]
Rybki dead.
Niektórym od władzy odbija... cóż poradzić.