Oczko wodne
Moderator: ModTeam
Oczko wodne
Witam, mam pytanko. Nie jest jednak związane z akwarium ale z oczkiem wodnym. Mam w nim troche rybek. Niestety zbliża się zima i nie wiem co mam z nimi zrobić. Pozostawić je w wodzie? A może wyłowić do jakiegoś akwarium i przetrzymać na ten okres w domu? Proszę o porade :-)
-
- Administrator
- Pojemność akwarium: 50
- Imię: Michał
- Nazwisko: Kryński
- Kontakt:
Re: Oczko wodne
W zadnym wypadku no chyba ze chcesz mrożonki ;)nika pisze:Pozostawić je w wodzie?
Ja własnie tak robie ;)nika pisze:A może wyłowić do jakiegoś akwarium i przetrzymać na ten okres w domu? Proszę o porade :-)
Na lato wpuszczam od oczka a na zimę do akwarium ;)
Michał
Czyli sprawdzona metoda ;)
Dzięki za pomoc ;)
Dzięki za pomoc ;)
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 0
- Kontakt:
ja swoje zostawiam na zime. zawsze przezywaja. tylko oczko trzeba miec w miare glebokie i dbac o ryby dostarczac im tlenu, filtrowac wode, dawac jesc. mam 3 karpiki koi, 4 liny ozdobne i z 10 karasi ozdobnych juz od 4 lat bez zabierania ich na zime ze zbiornika.
-
- Forumowicz
- Kontakt:
to ladny wiracha z ciebie mi taka sprawa sie tylko snila
-
- Administrator
- Pojemność akwarium: 50
- Imię: Michał
- Nazwisko: Kryński
- Kontakt:
gajes, w sumie co roku do oczka były wpuszczane karasie (takie prawdziwe). No ale w tym roku tak się złożyło że nie miał kto karmić rybek w akwarium a że było oczko i ciepłe lato to dla rybek środowisko jak znalazł ;) Na dodatek gdy wróciłem troche się ich namnożyło
Michał
-
- Nowicjusz
ja ryby z oczka zostawiam w wodzie na zime tylko trzeba im zrobic jakis przerębel i to wystarczy mam oczko 6 lat i ryb coraz więcej. raz tylko wyłowiłem rybki na zieme dałem je do starej wanny w piwnicy tez zyły wiec rób jak ci wygodnie.