Moje akwarium 20l
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 20
- Imię: Dawid
- Kontakt:
Moje akwarium 20l
Moje pierwsze akwarium z 2 welonkami i 2 gupikami !
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- kbtor
- Moderator
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Krzysiek
Re: Moje akwarium 20l
Mam tylko jedno pytanie, czy przeczytałeś choć jedno zdanie o welonach? gdziekolwiek?
2 welony na 20 litrów to przestępstwo. Znęcanie się nad zwierzętami. Poczytaj i dowiedz się o wymaganiach ryb zanim zaczniesz je kupować.
Może jesteś nowicjuszem w akwarystyce, ale masz 15 lat i powinieneś trochę pomyśleć zanim zaczniesz robić takie błędy.
2 welony na 20 litrów to przestępstwo. Znęcanie się nad zwierzętami. Poczytaj i dowiedz się o wymaganiach ryb zanim zaczniesz je kupować.
Może jesteś nowicjuszem w akwarystyce, ale masz 15 lat i powinieneś trochę pomyśleć zanim zaczniesz robić takie błędy.
- natimati
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Natalia
- Kontakt:
O! matko....nigdy bym nie pomyślała żeby welony włożyć do 20l. Dobrze się czujesz??Bo wątpię...A ta świetlówka to oprawa meblowa?? jak tak to wymień na świetlówkę akwarystyczną. Rośliny sztuczne :evil: :evil: jak ja tego nienawidzę. A czy ty widzisz jak to wygląda. Kup jakieś żywe rośliny. Aha i wyjmij muszle bo uwalniają wapno nawet jak wyparzysz itp. Widze i sie nie mylę fototapetę wymień ją na czarne albo granatowe tło ( jednolite )
Ale... powinieneś jeszcze popracować nad twoim akwarium i szczęściem twoich ryb
[ Dodano: 2008-01-24, 18:51 ]
kbtor a wiesz że to były 2 pytania
hahhahha :-P :-P :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ale... powinieneś jeszcze popracować nad twoim akwarium i szczęściem twoich ryb
[ Dodano: 2008-01-24, 18:51 ]
kbtor a wiesz że to były 2 pytania
hahhahha :-P :-P :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
-
- Nowicjusz
- Imię: Dawid
- Kontakt:
Witam ja nie mam zamiaru trzymać welonek tam na stałem za 3 tyg kupuje 100l akwarium i wtedy je przełoże i do kupie inne ryby .A jak pan myśli że w zoologicznych nie męczą ryb tam dopiero jest męczarnia ja je tylko trzymam na góra 2miesiące a nie na lata!!!!!!
- kbtor
- Moderator
- Imię: Krzysiek
Koleko szybkidaw
Ps. Jestem kbtor a nie pan :-P
Do 100 litrów to maksymalnie jeden welon! Proszę cię o to abyś poczytał o wymaganiach ryb. Na tym forum były już pytania na ten temat i nie będę się rozpisywał.szybkidaw pisze:Witam ja nie mam zamiaru trzymać welonek tam na stałem za 3 tyg kupuje 100l akwarium i wtedy je przełoże i do kupie inne ryby
Ps. Jestem kbtor a nie pan :-P
-
- Stały bywalec
- Imię: Alicja
W sklepach jak jest każdy wie :-/ , ale ryby tam są z założenia przejściowo i mają trafić do akwa gdzie bedą szczęśliwe. U Ciebie to na razie zdecydowanie im nie wyszło. Nawet jak kupisz o wiele większe akwa, to welonek(zimnolubne) nie możesz łączyć z innymi rybkami(ciepłolubne i nie będą na dłuższą metę w stanie żyć w wodzie "zasyfianej" przez welonki). :!:szybkidaw pisze:że w zoologicznych nie męczą ryb tam dopiero jest męczarnia
- OneBlood
- Stały bywalec
- Imię: Roman
- Nazwisko: Sochacki
Ja mam tylko pytanie jak masz zamontowana ta swietlowke?to jest swiatlo dla ryb? :-|
Rozumiem ze bedziesz mial wieksze akwarium ale w tej "szklance" to trudno trzymac co kolwiek procz roslin i piasku ;-) Ja zaczał bym z tym od poczatku jak tylko dostaniesz nowe akwa, poczytaj o akwarystyce bo jak narazie widze ze brakuje tobie sporo wiedzy ;-) Powodzenia ! :mrgreen:
Rozumiem ze bedziesz mial wieksze akwarium ale w tej "szklance" to trudno trzymac co kolwiek procz roslin i piasku ;-) Ja zaczał bym z tym od poczatku jak tylko dostaniesz nowe akwa, poczytaj o akwarystyce bo jak narazie widze ze brakuje tobie sporo wiedzy ;-) Powodzenia ! :mrgreen:
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 230
- Imię: Marek
- Kontakt:
No cóż jak na początek jest całkiem spoko. Wszystko zmienisz i będzie dobrze. Ważne , że zacząłeś przygodę z rybkami. Moja rada jest taka: http://www.artnet.com.pl/lkozicki/thekr ... html#first
I powolutku do przodu. Może być już tylko lepiej. Gratuluję nowego hobby -rybki są pięknym zainteresowaniem.Pozdro.
I powolutku do przodu. Może być już tylko lepiej. Gratuluję nowego hobby -rybki są pięknym zainteresowaniem.Pozdro.
baniaczek230l/Fluval 404/Fluval 300w/Filtr UV 5W AquaSzut /Elite Maxima R/3X30W (aqua-glo,flora-glo,marine-glo)18W Narva oceanic colourr
5x monodactylus,7x argus zielony, 3x molinezja żaglopłetwa
5x monodactylus,7x argus zielony, 3x molinezja żaglopłetwa
-
- Stały bywalec
- Imię: Pawe³
Nie będę komentować tego bo to jest ZAL!, ale jak masz zamiar mieć ryby zimnolubne to tylko 200L+ a jak nie możesz tyle mieć to załóż inne akwa :idea: nie męczyć ryb :idea:
maol:
w celu zakończenia litanii nieprzyjemnych acz prawdziwych komentarzy wątek zamykam.
maol:
w celu zakończenia litanii nieprzyjemnych acz prawdziwych komentarzy wątek zamykam.
Ostatnio zmieniony 2008-01-25, 16:57 przez Pablo, łącznie zmieniany 1 raz.