Czym karmić kiryski???
Moderator: ModTeam
- wojtek229
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: wojtek
Czym karmić kiryski???
Czym karmić kiryski????
- Adrian15
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Adrian
- Kontakt:
Re: Czym karmić kiryski???
On jedzą wszystki pokarm ten który zalega na dnie (ten którego inne ryby nie zjadły).
./redir/http://e-akwarystyka.pl/topics23/9005.htm Pomóż jednym kliknięciem...
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Alicja
I tutaj sie z Adrian15, nie zgodzę, owszem mogą zjeść to co innym od pysiunia spadnie, ale nie są to jak już ktoś określił pojemniki na odpadki.
Kiryskom przysługuje jak każdym innym rybkom specjalny pełnowartościowy pokarm.
Nie mam kirysków, ale w zoologu jest duży wybór jedzonka dla rybek dennych (np. takie kulki, opadające na dno)
Nie mam kirysków, ale w zoologu jest duży wybór jedzonka dla rybek dennych (np. takie kulki, opadające na dno)
- wojtek229
- Stały bywalec
Dzięki. Właśnie przeczytałem na internecie że kiryskom podaje się taki pokarm co szybko opada na dno i zawiera glony.Rala pisze:I tutaj sie z Adrian15, nie zgodzę, owszem mogą zjeść to co innym od pysiunia spadnie, ale nie są to jak już ktoś określił pojemniki na odpadki.
- kbtor
- Moderator
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Krzysiek
Jak masz kirysy to pamiętaj o ostrożnym sypaniu pokarmów granulowanych wszelkiego typu. Takie pokarmy szybko opadną na dno, ale kiryski mogą go nie zjadać i taki gnijący pokarm będzie zalegał na dnie. Jak napisała Rala, kirysy jedzą tak samo jak inne ryby, pełnowartościowe pokarmy. Czasami możesz podać im trochę robaków.
- wojtek229
- Stały bywalec
Dzięki bardzo mi pomogłeś dostajesz od demnie 1 punktkbtor pisze:Jak masz kirysy to pamiętaj o ostrożnym sypaniu pokarmów granulowanych wszelkiego typu. Takie pokarmy szybko opadną na dno, ale kiryski mogą go nie zjadać i taki gnijący pokarm będzie zalegał na dnie. Jak napisała Rala, kirysy jedzą tak samo jak inne ryby, pełnowartościowe pokarmy. Czasami możesz podać im trochę robaków.
- pavelek
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Ja dawałem rybom ochotki i te które sapadały na dno zjadały kirysy jednemu robak próbował uciec przez skrzela. :lol: