dziwne zachowanie welonków
Moderator: ModTeam
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 25
- Imię: Norbert
- Kontakt:
dziwne zachowanie welonków
mam welony (lwie główki), to po pierwsze...
przez dzień dzisiejszy dziwnie sie zachowują, nie pływają...'wiszą' w wodzie obok tafli wody, myślałem, że są głodne...nakarmiłem, zjadły i dalej...woda dziś była zmieniana...próbowałem je troche rozruszać, ale po chwili robią to dalej...inna ryba też się zaraziła...powiedzcie, jak temu zapobiegać...
przez dzień dzisiejszy dziwnie sie zachowują, nie pływają...'wiszą' w wodzie obok tafli wody, myślałem, że są głodne...nakarmiłem, zjadły i dalej...woda dziś była zmieniana...próbowałem je troche rozruszać, ale po chwili robią to dalej...inna ryba też się zaraziła...powiedzcie, jak temu zapobiegać...
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 300
- Imię: Maciek
- Nazwisko: Kaznowski
- Kontakt:
Re: dziwne zachowanie welonków
a czy woda jest natleniona ??
-
- Zainteresowany
- Kontakt:
tak, mam wszystko...woda jest zmieniana co 3-4 dni, akwarium 20l., teraz zarazily sie wszystkie ryby...czy przetrzymają do poniedziałku??aha temperatura 22 stopnie
- kbtor
- Moderator
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Krzysiek
Nie karm. Nie podmieniaj wody. Maksymalnie natleniaj wodę. W poniedziałek kup akwarium minimum 100 litrów.
Norbert, czy ty kiedykolwiek przeczytałeś coś o rybach które posiadasz. Przecież w tej chwili męczysz zwierzęta, które powoli umierają.
Norbert, czy ty kiedykolwiek przeczytałeś coś o rybach które posiadasz. Przecież w tej chwili męczysz zwierzęta, które powoli umierają.
-
- Zainteresowany
- Kontakt:
ehhh...czytałem, tyle że nie znalazłem jeszcze wiadomości o tym, ile wody potrzebują...
ile takie akwarium kosztuje??
ile takie akwarium kosztuje??
- kbtor
- Moderator
Pewnie nie więcej jak 150 zł.
Napisz jakie masz ryby i ile ich jest.
Twoje rybki prawdopodobnie zdechną, bo woda w której pływają jest pełna bardzo szkodliwych związków chemicznych. Aby akwarium w pełni funkcjonowało musi zajść cykl azotowy. W Twoim zbiorniku jest ciągle zakłócany wymianą wody i złą obsadą.
Ile litrów potrzebują? Lwie główki rosną do ponad 15 cm. Ja bym takie ryby trzymał w minimum 200 litrach. Inna sprawa że to ryby zimnolubne i ciekaw jestem jakie masz te inne ryby.
Napisz jakie masz ryby i ile ich jest.
Twoje rybki prawdopodobnie zdechną, bo woda w której pływają jest pełna bardzo szkodliwych związków chemicznych. Aby akwarium w pełni funkcjonowało musi zajść cykl azotowy. W Twoim zbiorniku jest ciągle zakłócany wymianą wody i złą obsadą.
Ile litrów potrzebują? Lwie główki rosną do ponad 15 cm. Ja bym takie ryby trzymał w minimum 200 litrach. Inna sprawa że to ryby zimnolubne i ciekaw jestem jakie masz te inne ryby.
-
- Zainteresowany
- Kontakt:
nazw dokładnie nie znam...są te dwie lwie główki, jeden węgorzyk, bojownik, glonojad, jakaś takaś w kropki i prawdopodobnie perłołuską czy coś w tym rodzaju...ta ostatnia wczoraj kupiona
- kbtor
- Moderator
Obsada jest wręcz tragiczna!
Lwie główki 150 litrów
Węgorzyk, może Cierniooczek Pangio kuhlii minimum 60 litrów i żyją w stadzie.
Bojownik, tylko on nadaje się do tego akwarium.
Glonojad, minimum 100 litrów jeśli to z tych mniejszych glonojadów.
Perłowołuska Cichlasoma carpinte lub Pielęgnica perłowa Herichthys cyanoguttatum te dwie ryby są często mylnie opisywane. Jeśli to któraś z nich, to jest to ryba bardzo agresywna i trzymamy ją w akwarium o pojemności 300 litrów.
Wszystkie ryby poza welonami potrzebują wyższej temperatury.
Zmień obsadę lub akwarium bo to męczarnia dla tych ryb.
Lwie główki 150 litrów
Węgorzyk, może Cierniooczek Pangio kuhlii minimum 60 litrów i żyją w stadzie.
Bojownik, tylko on nadaje się do tego akwarium.
Glonojad, minimum 100 litrów jeśli to z tych mniejszych glonojadów.
Perłowołuska Cichlasoma carpinte lub Pielęgnica perłowa Herichthys cyanoguttatum te dwie ryby są często mylnie opisywane. Jeśli to któraś z nich, to jest to ryba bardzo agresywna i trzymamy ją w akwarium o pojemności 300 litrów.
Wszystkie ryby poza welonami potrzebują wyższej temperatury.
Zmień obsadę lub akwarium bo to męczarnia dla tych ryb.
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Tragedia, tragedia i jeszcze raz tragedia... I na tym ten smuty i pożałowania godny wątek zakończymy.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back