Skład: ryby i produkty rybne, zboża, roślinne ekstrakty białkowe, mięczaki i skorupiaki, drożdże, produkty pochodzenia roślinnego, glony (w tym Spirulina platensis min. 3%), oleje i tłuszcze, materiały paszowe pochodzenia mineralnego.
Dodatki paszowe: witamina A 24 000 j.m./kg, witamina D3 1 800 j.m./kg, witamina E (octan alfa-tokoferolu) 80 mg/kg, witamina C (fosforan kwasu askorbowego) 50 mg/kg. Z barwnikami i z przeciwutleniaczami - dodatki UE.
Zawartość składników pokarmowych: białko surowe 34,0%, tłuszcz surowy 6,0%, włókno surowe 5,0%, popiół surowy 10,0%, wilgotność 8,0%.
Są to tak jak mówiłam - tabletki. Daję jedną dziennie. Jak wszystkie napadną, to zjedzą bez problemu. Glony w akwarium mam ;) Korzeń zawsze mam, nawet w tarliskowym, gdzie teraz właśnie przebywają, razem z 5-cio tygodniowymi bojownikami. Więc wszystko jest ładnie pięknie

Jak widać w składzie jest te 3% spiruliny, więc może to im wystarczy?..
Aktualnie ściany akwa są glonożercami dosłownie pooblepiane, najlepsze jest to, jak 'stają' w rzędzie i przyczepiają się do siebie. Śmieszne są

Ale koniec gadania. Przejdę do pytań, bo chcę wiedzieć ile się da

Czy powinnam zmieniać wodę co dwa dni, do połowy? Mój ojciec mowi, że tak trzeba przy glonojadach i że kiedyś tak hodwowcy robili, ale ja sama nie wiem co mam robić

Edit:
Wątpię, żeby małe jadły solowca czy nicienie, chociaż larwy artemii (solowca inaczej) mam. Ale doszłam do wniosku, że przecież zbrojniki to nie mięsożerne bojowniki, tylko są one roślinożerne jednak

Pozdrawiam,
Ola.