Witam,
w ramach walki z glonem robiłem dziś kolejną podmianę wody. Przy okazji postanowiłem przyciąć rośliny, które się za wysoko rozrosły. Po przesunięciu korzenia w wodę poszło dużo różnego syfu z dna i między innymi wylinki krewetek. Pytanie moje: czy z wylinką zostają wąsy krewetki? Bo nie jestem do końca pewny, czy to, co widziałem, to rzeczywiście wylinka, czy padnięta krewcia ;)
Przy okazji - u jednej z krewetek zauważyłem w części odwłokowej malutkie ciemne kuleczki w ilości dużej. Czy to jaja, czy coś innego?
Krewetki zrzucają pancerz
Moderator: ModTeam
- macio
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 72
- Imię: Maciek
- Kontakt:
Re: Krewetki zrzucają pancerz
Tak mnie też to troszkę zdziwiło ale tak jestDrottnar pisze:czy z wylinką zostają wąsy krewetki?

Tak to jaja krewetekDrottnar pisze:malutkie ciemne kuleczki w ilości dużej.
[ Dodano: 2008-06-05, 17:52 ]
...a i jeszcze coś... pancerz zostaw w akwarium krewetki go zjedzą...
Teraz kostka 

- Drottnar
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: £ukasz
Tak, takmacio pisze:...a i jeszcze coś... pancerz zostaw w akwarium krewetki go zjedzą...

Ostatnio zmieniony 2008-06-05, 18:05 przez Drottnar, łącznie zmieniany 1 raz.
- RAMZES
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Zjedzą go ponieważ stanowi on źródło niezbędnych substancji do zbudowania nowego pancerzyka.Drottnar pisze:Tak, takmacio pisze:...a i jeszcze coś... pancerz zostaw w akwarium krewetki go zjedzą...Nawet miedziki się za ten pancerze zabierają
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Brak
Moje krewetki np nie zjadaja swoich pancerzy, czasem jak przejda wylinke w kokosie i po jakims czasie go podniose to wylinka dalej lezy juz prawie rozpuszczona.