Przeprowadzono cenzurę treści niezgodnych z regulaminem.
Moderator: ModTeam
To wystarczy Ci nawet 100 l, ale zależy to oczywiście od tego jakie glonojady byś chciała hodować. Najbardziej pospolitym oczywiście jest zbrojnik niebieski (dorasta on niby do 15 cm.)Olunia pisze:ja tu myślałam o czymś mozliwie jak najmniejszym aczkolwiek mając i tak najbardziej na uwadze dobro zwierzaczków
nie niby tylko dorastapiklas pisze:zbrojnik niebieski (dorasta on niby do 15 cm.)
Kumpel miał nawet większego niż 15 cm. ;)matmax426 pisze:nie niby tylko dorasta
Wcale nie musisz skończyć na bojownikach i pustym akwarium.Olunia pisze:(coś czuję że skończę na bojownikach-niestety?)
Krewetki bardzo lubią drobniutkie roślinki. Możesz np. zrobić fajne podłoże z Glossostigmy albo Hemianthusa. To zależy jakie roślinki Ci się podobają... ;) Każdy ma inny gust.Olunia pisze:a czemu akurat bez wysokich roślin? tak po prostu czy to jakieś ich przystosowanie? dalej już całe wyposażenie jak dla rybek?
lotusmar pisze:Zbrojniki Niebieskie i myślę, że musisz mieć akwarium minimum 50l. obsadę proponuję 1 samiec i ok. 3 samic.
Jeszcze kilka takich propozycji i zakończysz przygodę z tym forum. Jeśli lubisz męczyć zwierzęta, to poszukaj sobie innego miejsca do głoszenia swoich teorii.lotusmar pisze:Aha i nie piszcie, że to za małe akwarium na trzymanie i rozmnażanie Zbrojnika, bo sam rozmnażam w dokładnie 50 litrach i to regularnie co 1-2 miesiące.