małe gupiki
Moderator: ModTeam
- Sin
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
Re: małe gupiki
Hmm siateczka raczej nie pomoze bo po prostu "przylepi" narybek do siateczki,filtr gabkowy byłby lepszy.Co do glonojada to bym zrezygnował bo to za małe akwarium dla niego.
Miejsce na Twoja reklame
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 60
CZyli rozumiem ze czeka mnie kupno nowego filtra..Ale i tak sie opłaca dla tylu fajnych malutkich rybek
)
Dzieki za odpowiedz

Dzieki za odpowiedz
-
- Stały bywalec
- Imię: Pawe³
Ja jak na początku trzymałem gupiki to zrobiłem w pudełku po owocach (bezbarwnym) dziury szpilką takiej wielkości żeby gupiki nie mogły wypłynąć i za nużyłem to w akwa ogólnym nie masz problemu z filtracją i temp wody ;-)
-
- Nowicjusz
Bardzo fajny pomysl.Ale jak pomysle ze mialyby tam 2 miesiace siedziec w tym pudeleczku oddzileone to mi ich szkoda a wczesniej ich nie wpuszcze bo mam molinezje i nie chce zeby małym gupikom sie cos stalo a zreszta jak wsadze takie pudelko do akwarium to mi sie powierzchnia dla innych rybek zmniejszy a mam tylko 60l wiec nie byloby to dobre rozwiazanie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- pavelek
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Kontakt:
najlepszy spośób to kup 10-20l akwa i tam trzymaj narybek bez pompki tylko żwir + roślinki i jakieś ozdoby
-
- Stały bywalec
No albo zrób tak jak pavelek napisał tylko lepiej kup z 20L ( nie pomyślałem bo ja miałem 150L :oops: to mi różnicy w wodzie nie robiło pudełeczko) potem jak będą większe i w puścisz do ogólnego to w 20L możesz mieć krewetkarium ;-)
- Sin
- Stały bywalec
Narybek potrzebuje filtracji wiec filtr jest koniecznoscia.pavelek pisze:najlepszy spośób to kup 10-20l akwa i tam trzymaj narybek bez pompki tylko żwir + roślinki i jakieś ozdoby
Miejsce na Twoja reklame
- WOJTEK
- Akwarysta
- Imię: Wojtek
- Kontakt:
Sin ma racje, a małe rybki powinny mieć dobrą filtracje, bo lubią pojeść.
Jeśli masz wolny ten filtr to kup w akwarystycznym taką płaską rurke od spodu do tego Fan micro taką jak jest w innych fan'ach (od Fan Mini będzie pasowała) i na to kup gąbke taką bardzo drobną i filtracja będzie super
Jeśli masz wolny ten filtr to kup w akwarystycznym taką płaską rurke od spodu do tego Fan micro taką jak jest w innych fan'ach (od Fan Mini będzie pasowała) i na to kup gąbke taką bardzo drobną i filtracja będzie super
-
- Stały bywalec
Jeżeli masz zamiar kupować akwarium 20L to ten powinien być dobry 8-)
http://www.allegro.pl/item181099411__fi ... szut_.html
- Sin
- Stały bywalec
taa małe gupiki napewno uciesza sie z wciagniecia przez niego.Najlepszym rozwiazaniem jest filtr gabkowy.Pablo pisze:Jeżeli masz zamiar kupować akwarium 20L to ten powinien być dobry 8-)
Miejsce na Twoja reklame
-
- Nowicjusz
Narazie trzymam je w kotniku w akwaruim ogolnym bo tam jest caly czas stala temperatura i filtr z napowietrzaniem wiec pewnie im tam dobrze.Mają juz prawie 2 tygodnie te małe rybki i jak narazie <odpukac> tylko mi jedna zdechła i stało się to dziś.Nieiwem czy dobrze je karmie ale dostają Nobil fluid w płynie z Artemią dla narybku.??Może poradzilibyście jakiś inny pokarm??A samiczka gupika chyba znow jest w ciazy bo zaczyna robic sie coraz bardziej gruba.I do tego molinezja chyba tez bedzie za niedługo miała małe-a z nimi to już niewiem co zrobie...
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 112
ja mam młode w 5 l akwarium mają już 1,5 miesiąca i jest ok bez filtra już niektóre się wybarwiają więc jeszcze troche i je wpuszcze do większego z innymi rybami karmie je od początku płatkami które rozkruszam w palcach od 2dni za namową kogoś z forum skrobie im mrożoną ochotke i wszystko zjadają :roll:
kaskaz
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
dobre akwa dla narybku nie potrzebują specjalnej opieki jako jedzenie morzesz dawać im żółtko ale nie za czesto grozi to przedawkowaniu i zabrudzeniu akwa :mrgreen:
[ Dodano: 2007-05-03, 19:08 ]
kup w sklepie zoologicznym pokarm dla narybku lub skrusz swuj pokarm jaki dajesz dorosłym :mrgreen:
[ Dodano: 2007-05-03, 19:08 ]
kup w sklepie zoologicznym pokarm dla narybku lub skrusz swuj pokarm jaki dajesz dorosłym :mrgreen:
Zawsze i wszedzię woda w moim akwarim będzie
- EvciQ
- Zainteresowany
- Kontakt:
Ja używam specjalnego pokarmu dla narybku " Mikrovit" też firmy Tropical ;]
Akwarium 60 litrów.
1x Glonojad (Gucio ;])
3x Żałobniczki
3x Molinezje
7x Neonki czerwone ( ?)
6x Gupiki
11x Narybek gupika ( lol)
Jak pomogłam to, kliknij pomógł.
1x Glonojad (Gucio ;])
3x Żałobniczki
3x Molinezje
7x Neonki czerwone ( ?)
6x Gupiki
11x Narybek gupika ( lol)
Jak pomogłam to, kliknij pomógł.
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 30
- Kontakt:
A ja mam takie pytanko!!!
Dzisiaj moja samiczka urodziła 3 malutkie gupiczki!!!! Ma Jeszcze duży brzuch i tą czarna kropke na odbycie czy mozliwe że bedzie jeszcze dzisiaj w nocy rodzić!!!!! :roll: :?: :?: :?:
Kiedy wpuść małe gupiki do akwa ogólnego jak mja 2,3 tygidnie czy ile???
czekam na odpowiedz!! Z gory wielkie dziex!
Dzisiaj moja samiczka urodziła 3 malutkie gupiczki!!!! Ma Jeszcze duży brzuch i tą czarna kropke na odbycie czy mozliwe że bedzie jeszcze dzisiaj w nocy rodzić!!!!! :roll: :?: :?: :?:
Kiedy wpuść małe gupiki do akwa ogólnego jak mja 2,3 tygidnie czy ile???
czekam na odpowiedz!! Z gory wielkie dziex!
Spox pytaj na gg 609 28 51 ODP na każde pytanko!!!