Szybki temat, szybka odpowiedź
Moderator: ModTeam
- Lunatic_86
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Dariusz
- Kontakt:
Szybki temat, szybka odpowiedź
Czy akwa może stać 20cm od telewizora, TV ma głóśnik akurat od strony akwa. Nie biore pod uwage zalania bo to mnie nie interesuje.
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
Re: Szybki temat, szybka odpowiedź
Może lekko stresować rybki, gdy będzie głośno, ale ja bym tym za bardzo się nie przejmował. Moim zdaniem możesz je tam postawić. ;)
- Lunatic_86
- Stały bywalec
- Kontakt:
marthinez,
Dzięki wielkie, głośno bardzo nigdy nie jest. Zabieram się za robote, czeka mnie miła noc
Dzięki wielkie, głośno bardzo nigdy nie jest. Zabieram się za robote, czeka mnie miła noc

- kbtor
- Moderator
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Krzysiek
Ja kiedyś miałem akwarium przy telewizorze i uznałem to za zły pomysł. Za bardzo rozprasza uwagę. I jeśli chodzi o estetykę to też wygląda słabo.
-
- Forumowicz
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Tak rozprasza uwagę, aczkolwiek często w akwarium dzieją się ciekawsze rzeczy niż w telewizorze xD Jak będę kupował nowy duży zbiornik to go postawię zamiast telewizora xD
- danielek001
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 375
- Imię: Daniel
- Nazwisko: Majewski
ja tak zrobiłemtomexxx90 pisze:Jak będę kupował nowy duży zbiornik to go postawię zamiast telewizora

-
- Rekin forum
- Imię: Kuba
- Nazwisko: Ptasie xD
- Kontakt:
Ja w pokoju miałem akwarium naprzeciwko łóżka i telewizor o 90 st w prawo stojący na szafie.
jak leżałem to wolałem sie gapić w akwarium;)
Teraz akwarium stoi w pokoju mały gdzie mam rozstawione głośniki od kompa 5.1 i nie zauważyłem, aby jakoś ryby reagowały nawet jak puszczam ciężko basową muzykę.
jak leżałem to wolałem sie gapić w akwarium;)
Teraz akwarium stoi w pokoju mały gdzie mam rozstawione głośniki od kompa 5.1 i nie zauważyłem, aby jakoś ryby reagowały nawet jak puszczam ciężko basową muzykę.
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami
- Lunatic_86
- Stały bywalec
- Kontakt:
HEHEHEHEHE
Chodzilo mi właśnie o to czy nie będzie im przeszkadzać TV i głośnik obok, to, że będzie ciekawsze od TV to wiem i jest to pewne.
Chodzilo mi właśnie o to czy nie będzie im przeszkadzać TV i głośnik obok, to, że będzie ciekawsze od TV to wiem i jest to pewne.
-
- Forumowicz
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Nie wiem... Ja mam akwarium w swoim pokoju. Mam kolumny estradowe i często puszczam muzykę baaaaaaardzo głośno. Nie zauważyłem, żeby którejś się pogorszyło, albo żeby w trakcie słuchania dziwnie się zachowywała xD Już bardziej to przeszkadza sąsiadom a mieszkają około 100m. obok. xD
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
Panowie, wszystko zależy jakie to ryby.
Rybka nie zdechnie od głośnej muzyki, tak samo jak sąsiedzi :rotfl:
Ale może to je stresować. Jak wiadomo stres może prowadzić do różnych chorób, podobnie jak u ludzi. Nie dzieje się to od razu i na pewno jest bardzo trudne do zaobserwowania.
Na pewno jest tu wielu wędkarzy, którzy starają się na łowiskach siedzieć cicho. Dlaczego? Żeby nie płoszyć ryb. Spłoszona ryba=zestresowana ryba. ;)
Rybka nie zdechnie od głośnej muzyki, tak samo jak sąsiedzi :rotfl:
Ale może to je stresować. Jak wiadomo stres może prowadzić do różnych chorób, podobnie jak u ludzi. Nie dzieje się to od razu i na pewno jest bardzo trudne do zaobserwowania.
Na pewno jest tu wielu wędkarzy, którzy starają się na łowiskach siedzieć cicho. Dlaczego? Żeby nie płoszyć ryb. Spłoszona ryba=zestresowana ryba. ;)
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 85
- Imię: Adam
ja mam głośnik od kompa ok 20cm od akwa,ale jest osłona bo stoi na osobnej szafie
pozdrawiam,
Adamas1
Adamas1
- Lunatic_86
- Stały bywalec
- Kontakt:
Ryby to, molinezja, bojownik, kiryski i tyle. Akwa stoi już obok TV, teraz poobserwuje czy im nic nie będzie.
- black1diamond
- Stały bywalec
- Imię: Adrianna
bardziej chyba martwic by sie trzeba czy mocne basy nie spowoduja jakis uszkodzen w szkle. jak wiadomo dzwiek G jest w stanie stluc szklanke
Pozdrawiam Wszystkich 

- marthinez
- Obłąkany forumowicz
Żadne normalne głośniki nie są w stanie wytworzyć dźwięku o tak niskiej częstotliwości, że by stłuc szybę akwa. ;)black1diamond pisze:bardziej chyba martwic by sie trzeba czy mocne basy nie spowoduja jakis uszkodzen w szkle. jak wiadomo dzwiek G jest w stanie stluc szklanke
- black1diamond
- Stały bywalec
- Imię: Adrianna