Jakie są objawy ciąży molinezji?
Moderator: ModTeam
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 85
- Imię: Adam
Jakie są objawy ciąży molinezji?
mam chyba 3 samce i 4 samice molinezji black molly w tym jedną żaglopłetwą... wszystkie są grube (samice) i wszystkie mają taką białą plamkę na oddupie, wystającą na ok. 1mm pomóżcie... molinezje mają po ok. 4 mies. są ładnie wyrośnięte, karmie je suszoną dafnią, pokarmem na wybarwianie, i pokarmem płatkowym. wszystko oczywiście tropicala. akwarium 80 litrów filtr heilea 360l/h grzałka 100W, temp. 25*c , oświetlenie 10-14 godz dziennie, w akwa pływają jeszcze mieczyki, gupiki, danio ,kirysek( reszta choroba zabrała)
(( pomóżcie

Ostatnio zmieniony 2008-10-05, 14:04 przez Adamas1, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam,
Adamas1
Adamas1
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
Re: Jakie są objawy ciąży molinezji?
Molinezja jak jest w ciąży to robi się gruba jak beczka. Już mi się kociła więc wiem. Zaczynają się jej rozrywać płetwy. A ogonową zgina i rozkłada cały czas.
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Gracjan
- Nazwisko: Nykiel
jak uwazam ze jest duze prawdopodobienstwo ze sa w ciazy...wiele ci to nie dalo ale zawsze...jak bys wstawil fote to odp. byla by na 100%
-
- Stały bywalec
fota nic nie da mam słabą kamerke dzięx macie po pkt. czekam na więcej pomoców 

pozdrawiam,
Adamas1
Adamas1
- Piotrek
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 100
- Imię: Piotrek
- Kontakt:
Tak jak poprzednicy pisali to prawda ale moja molinezja wydalała sie na biało przed porodem. :oczami:
Akwaria to nasze żywe telewizory ;p
(240l) Jednak Malawi xP
(240l) Jednak Malawi xP
- black1diamond
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Adrianna
na forum jest temat ze zdjęciami ciężarnych mam i są tam fotki molinezji tuz przed porodem
Pozdrawiam Wszystkich 

Black molly i żaglopłetwa to dwie różne rzeczy.. :hyhy:Adamas1 pisze:mam chyba 3 samce i 4 samice molinezji black molly w tym jedną żaglopłetwą... wszystkie są grube (samice) i wszystkie mają taką białą plamkę na oddupie, wystającą na ok. 1mm pomóżcie...
Molinezje to żarłoki. Zawsze są strasznie grube.
Biała plamka na jak Ty to nazwałeś 'oddupie' (hehehe xD) to normalne u samic, o nie znaczy że mają się kocić niedługo, czy że są kotne wogóle. To poprostu coś takiego co ma każda samica. Takie 'pokładełko' (tak to się przynajmniej nazywa u bojowników, jak u molinezji - nie mam pojęcia).
No więc tak.akwarium 80 litrów filtr heilea 360l/h grzałka 100W, temp. 25*c , oświetlenie 10-14 godz dziennie, w akwa pływają jeszcze mieczyki, gupiki, danio ,kirysek( reszta choroba zabrała)(( pomóżcie
Ja jak zwykle czepnę się obsady.
Molinezje, to wbrew pozorom ryby, które dorastają do dużych rozmiarów, nie wiem, czy za jakiś rok, będziesz w stanie pomieścić te 7 molly w 80 litrach. Gupiki - ok, trzymamy najlepiej w haremach, jak i powinniśmy trzymać molinezje (np. 1 na 3 itd). Danio? No w sumie ok. Mieczyki to już totalna porażka. To ryby duże które muszą mieć co najmniej 100l, a nawet i więcej. Kirysa albo oddaj, albo dokup więcej. Zredukuj obsadę. Koniecznie.
Edit.
Nie wiem czy można mi podać linki, ale dla przykładu:
To samiec i samica black molly:
http://amazonas.homepage.dk/fisk%20web/ ... 0Molly.jpg
A to żaglopłetwa, tylko innego koloru:
http://www.zoobest.pl/files/140px5.jpg
Jak widać - różnią się

-
- Stały bywalec
aha... :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: faktycznie molinezje się różnią... zobaczymy mieczyki nie urosły za bardzo... samiec 6 cm samica 8 cm ... dzięki równierz macie po punkcie.... ktoś ma coś więcej na ten temat to zapraszam!!! :padam:
pozdrawiam,
Adamas1
Adamas1