Moderator: ModTeam
Fotosynteza i tyle, czyli bardzo dobrze.JARECZEK pisze:Pierwszy raz takie coś widziałem :szok: i zastanawia mnie jak to możliwe. Czy to dobrze czy źle?
Np. ja codziennie.JARECZEK pisze:Miał już ktoś taki przypadek?
To musze powiedzieć że mi perwszy raz sie to przydarzyło i jestem w ciężkim szoku.marthinez pisze:Np. ja codziennie.
I wielu innych posiadajacych akwaria roślinne.
No właśnie też miałem o to zapytać ostatnio lecz zapomniałem.croc pisze:a czy bąbelki lecą ze zdrowego liścia, czy może z uszkodzenia?
Lecą ze zdrowych liści, które nie są wogóle uszkodzone. Wczoraj odcinałem kilka liści anubiasa starych i obrośnietych glonem i w miejscu gdzie uciąłem też leciały bombelki.croc pisze:a czy bąbelki lecą ze zdrowego liścia, czy może z uszkodzenia?
I tak zazwyczaj jest. Więcej światła dociera do roślinek. ;)JARECZEK pisze:Po dołożeniu tych odbłyśniku zauważyłem że rośliny znacznie intensywniej przeprowadzają fotosynteze.
To normalne, a nie żaden niedobór.JARECZEK pisze:czy jak wyrastają Wam świerze liście anubiasa to są takie jasno zielone? Ostatnio na stronce wyczytałe, że to przyczyna niedoboru żelaza.